Hagyományok és kihívások

Posted by zondaz - március 25th, 2013

Kedves Kollégák!

Az ELTE Egyetemi Könyvtár 2012. november 8-án második alkalommal rendezte meg az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat őszi szakmai napját, Hagyományok és kihívások címmel. A szakmai nap célja, hogy az EKSz-ben folyó szakmai műhelymunkát, a kollégák eredményeit és a kihívások által generált megoldási kísérleteket bemutassák a szakmai nagyközönség és az érdeklődők számára.

A rendezvény előadásainak összefoglalója Kálóczi Katalin szerkesztésében a Könyvtári Levelező/lap 2012/12 számában olvasható.

A szakmai napon elhangzottak közül a 2012/12. szám Műhely rovata Kiszl Péter előadását közli, a 2013/1. tervezett számban pedig Boda Gáborné Köntös Nelli előadása lesz teljes terjedelmében elérhető.

A rendezvény első része Minőség szervezeti keretekben címmel átfogó összegzést adott az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálatának könyvtáraiban négy éve zajló összehangolt minőségfejlesztési projekt eredményeiről. A második rész (Új igények, megújuló könyvtárosok) színes körképet mutatott arról a folyamatról, ahogyan az ELTE könyvtárai és könyvtári szakemberképzése eleget kíván tenni a könyvtárhasználók egyre változó és bővülő elvárásainak.

A rendezvény előadásai és az ott készült fotók megtalálhatók az Egyetemi Könyvtári Szolgálat portálján.

Dr. Szögi László főigazgató
ELTE Egyetemi Könyvtár

Comments are closed.

Blog Home