Szakmai kirándulás Budapestre

Posted by Oros Sándor - november 7th, 2022

Ez az őszi szakmai utunk már-már hagyományosnak is mondható, hiszen a pandémia idejét leszámítva tavasszal és ősszel is sikerült eddig egy-egy szakmai kirándulással kedveskedni tagjainknak. Viszont az 53. Vándorgyűlésben segédkező kollégák jutalma is lett volna, sajnos nem sokan tudtak élni a lehetőséggel egyéb szakmai elfoglaltság miatt. 

Szeptember egyik keddjét választottuk szokásunkhoz híven, és még az időjárás is a kedvünkben járt. Jöttek kollégák Siófokról, Marcaliból, Barcsról, Nagybajomból, és természetesen a TGYK is képviseltette magát több fővel. Idegenvezetőnk Buzási Éva volt, aki alaposan, lelkiismeretesen mindent megtett, hogy kis csapatunk kellő élménnyel és információval gazdagodhasson.

Délelőtt csoportos, vezetett épületséta keretében jártuk be a Néprajzi Múzeumot, ahol a történelmi áttekintésen túl megcsodálhattuk a több ezer darabból álló cserép gyűjteményt is.

Az ebéd szabadon választott volt, a déli szabadidőben pedig még bepillanthattunk a Magyar Zene Házába, vagy sétálhattunk a Városligetben.

A délután folyamán a FSZEK-ben szakmai résszel kezdtünk – persze egy üdvözlő kávé után -, ugyanis Fodor Péter főigazgató úr személyesen tartott nekünk ppt-s előadást a könyvtár múltjáról, elmúlt éveiről, elért eredményeiről és a jövőbeli céljairól.

Aztán a főépület gyönyörűséges belső termeit csodálhattuk meg – bár már voltam párszor itt én is könyvtár bemutatáson, mindig más-más részlet ragadja magával az embert. Két ott dolgozó könyvtáros kolléga vezetett minket körbe ebben a csodás palotában, az épületegyüttesben, részletes pontossággal meséltek a könyvtár régmúltjáról, és közben bemutatták nemcsak a kölcsönzői részeket, hanem az olvasók által nem látogatható tereket is.

Mindannyian megtalálhattuk a munkaterületünknek megfelelő olyan infót, amit aztán itthon kamatoztathatunk majd a későbbiek folyamán.

Az esti órákban érkeztünk haza élményekkel, találkozásokkal gazdagodva.

A képeket Nagy Gabriella készítette.

Hertelendy Helga, MKE SMSZ titkár

Takáts Gyula Könyvtár Kaposvár

Comments are closed.

Blog Home