Karácsonyi és Újévi sziporkák

Posted by zondaz - január 3rd, 2019

201806_Sziporkak_idezetek_1

„Van a karácsonyban valami, ami újra meg újra visszaröpít magunkhoz, az emlékeinkhez, vágyainkhoz, egész gyermeki lényünkhöz, amellyel még mindig tágra nyílt szemmel, ámuldozva várjuk a csodát a titokzatos ajtó mögött.”
Nicolas Barreau

„Akadnak történetek, karácsonyi mesék, amelyeket úgy őrzünk, mint a dobozba rejtett füzéreket és színes üvegdíszeket, hogy azután minden évben elővegyük és megcsodáljuk őket.”
Richard Paul Evans

„Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel.”
Müller Péter

„Régi karácsonyok bukkannak fel emlékeim villanásaiból, és megvilágítják az elmúlt időt és embereket, akik élnek újra és örökké a kis karácsonyi gyertyák puha, libegő fényében.”
Fekete István

„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”
Márai Sándor

201806_Sziporkak_idezetek_2

„Hála és remény, számadás és tervezgetés, mulatság és komolyság, bánat és öröm találkozója a szilveszteri “tizenkettő”. Az egyetlen ünnepünk, mely túlmutatva önmagán az egész esztendőt felidézi bennünk.”
Pilinszky János

„A remény mosolyogva lépi át az új év küszöbét, miközben azt suttogja: “ez az év boldogabb lesz”.
Alfred Tennyson

„Mindig tudd: a dolgok csak egyszer történnek meg veled. A legértékesebb pillanat, amelyben élsz.”
Akhilleusz Tatiosz

„Mindent másképp látsz az Élet szemüvegén át. A bajról kiderül, hogy jó, hogy van. A nehézségekről kiderül, hogy nem véletlenül vannak az életedben. A próbatételekről, hogy nevelnek, s erősebbé tesznek.”
Müller Péter

„Ha otthon boldogulsz, minden más kapcsolatod is gondtalanabbá válik.”
John C. Maxwell

„Kinyitjuk a könyvet. A lapok üresek. Magunk írjuk a szavakat. A könyv címe “Lehetőség” és az első fejezete “Újév”.
Edith Lovejeoy Pierce

Forrás: https://www.citatum.hu/
Válogatta: Keszi Erika Zsuzsanna

Comments are closed.

Blog Home