Beszámoló az MKE MKSZ kaposvári szakmai útjáról

Kaposvári Egyetem

Kaposvári Egyetem

A hosszabb előkészítés meghozta az eredményét miután szakmai és kulturális élményekben igen csak  gazdag egy napos szakmai utat sikerült tennünk Kaposvárra, amelyen több mint 40 MKE tagtársunk és ismerősünk vett részt.

Dr.Pintérné Kék Krisztina elnöknő a háttérből iurányítja csoportunkat

Dr.Pintérné Kék Krisztina elnöknő a háttérből irányítja csoportunkat

Ez kiemelten annak volt köszönhető, hogy az utunkat Kaposváron helyben az MKE megyei elnöknője Dr.Pintérné Kék Krisztina  kolléganőnk a Kaposvári Egyetemi Könyvtár munkatársa szervezete meg. Az Ő javaslata és felkérése alapján került arra is sor, hogy másik könyvtáros munkatársnője Buzási Éva volt egész nap az útikalauzunk, aki Kaposvár nagyon ismert és elismert idegenvezetője.

Kiss Gábor igazgató vezeti csoportunkat

Kiss Gábor igazgató vezeti csoportunkat

1.Egy.Kvtár06_előadás3_250Látogatásunkat a Kaposvári Egyetem Könyvtárában  kezdtük, ahol Kiss Gábor igazgató úr fogadta csoportunkat. 10  órától  11 óráig egy remek képekkel gazdagon illusztrált bemutató előadást tartott nekünk az ország legfiatalabb egyeteméről és  természetesen  az egyetemi könyvtárról.

Nagy Zoltán megköszöni Kiss Gábor előadását

Nagy Zoltán megköszöni Kiss Gábor előadását

Egy igen modern de ugyanakkor  nagyon kellemes diák és olvasóbarát könyvtárat ismerhettünk meg, korszerű elektronikus szolgáltatásokkal együtt.

Majd közösen végig sétáltunk a könyvtár szinte minden helységén az igazgató úr vezetésével, amelyért ezúton is köszönetet mondunk

 

 

Horváth Katalin igazgatónő bemutatja kiadványaikat

Horváth Katalin igazgatónő bemutatja kiadványaikat

A reggel óta igen erősen áztató eső kissé alább hagyott, hogy be tudjunk menni  a Kaposvár központjától mintegy 5 kilométerre lévő egyetemi campustól a város központjában lévő Takács Gyula Megyei és Városi Könyvtárba  ahol   Horváth Katalin igazgatónő  várt már ránk és egy nagyon érdekes tájékoztatót tartott nekünk arról, hogy milyen .egyedi és speciális módszerekkel igyekeznek a város és környékének  szinte minden korosztályának tagjait bevonzani a könyvtárba  és ott olvasóként érdekelődőként megtartani.

Horváth Péter

Horváth Péter

A már elhíresült digitális fényképezési metódust is bemutatta a  fiatal kolléga, amelynek során egy egy könyvtárost összekapcsoltak egy egy híres író regényével, vagy könyvének hősével, összefényképezve  a könyveket és a könyvtárosokat. 

A sikeres bemutatók után egy igen kedves kis házi fogadtatásban is részünk volt, amelyet  hálásan köszönünk az igazgató asszonynak és minden abban közreműködő munkatársaiknak.

A könyvtár megtekintése
A könyvtár megtekintése
A Rippl-Rónay emlékházban

A Rippl-Rónay emlékházban

Innen gyalogos sétával egybekötve az éppen elálló esőtől megkímélve a Kapos Hotelbe  mentünk ebédelni, amely  igen finom és jó is volt beleértve a gyors és udvarias felszolgálást is.

    Ez után egy  szinte csodás élményt nyújtó látogatást tettünk a Rippl-Rónai Emlékházban.    Megnézhettük az elmúlt két évben elkészült új látogató központot és a „Róma villa” csodálatos parkját is.

Az új Rippl-Rónay Látogatóközpont

Az új Rippl-Rónay Látogatóközpont

A múzeum parkját még a sűrű esőben is szépnek látó utunk után autóbuszunkkal ismét a város központját vettük célba, itt már megkegyelmezett a sors nekünk és elállott az eső.

 

Buzás Éva városvezetése

Buzás Éva városvezetése

 

Így aztán  város ismertető programunkat Buzási Éva dinamikus és minden nagyobb épületről szinte könyvtárnyi új ismeretet nyújtó vezetésével élvezhettük végig több mint egy órán át.

Ennek keretében egy új Kaposvári  legendárium született meg bennünk.

Amikor a nevezetes Csiky Gergely színháznál véget ért ez az izgalmas sétautunk fájó szívvel vettünk búcsút mind a két kedves kolléganőtől akik egy felejthetetlen napot varázsoltak a „Műszaki Szekció” minden  olyan tagjának akiknek szerencséjük lehetett ezen  részt venni.

Nagy Zoltán
elnök

4.Városnézés10_csopkép2_800

Kapcsolódó anyagok

Rippl-Rónai városában, kaposváron     (Benczekovits Beatrix írása) .pdf

Utiprogramunk

Kirándulásunkról már megjelent híradás a kaposvári és a Somogy megyei sajtóban:

http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2014/06/27/40-budapesti-konyvtaros-latogatott-kaposvarra_12118.html

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/negyven-fovarosi-konyvtaros-kaposvaron-560294

http://www.somogytv.hu/cikkek/101350

Híradás a Takács Gyula Megyei és Városi Könyvtár újításáról:

http://www.nlcafe.hu/szabadido/20140316/kaposvari-konyvtaros-munkatarsak-zsenialis-otlete/

 

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Kaposvár, Könyvtár látogatások, Rendezvények, Szakmai utak
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*