Poprády Géza és Gazda István állami kitüntetése

Kedves Könyvtáros Kollégák ! Kedves MKE Tagtársaink!

Nagy örömmel értesültünk arról, hogy 2019. augusztus 20. államalapító Szent István királyunk ünnepe alkalmából több könyvtáros kollégánk is állami magas kitüntetésben részesült.

Ezek között most kiemelten két olyan személynek szeretnénk külön is gratulálni, akik jeles szakmai pályafutásuk során kötődtek az MKE Műszaki Könyvtáros Szekciójához s munkásságukkal jelentősen hozzájárultak a mi könyvtárszakmai szervezetünk jó hírnevének országos és nemzetközi elismeréséhez.

Poprády Géza, az OSZK korábbi főigazgatója magas állami kitüntetése

Poprády Géza, az OSZK korábbi főigazgatója, tagtársunk

Fotó forrása: OSZK, Fényképtár

Elsőként Poprády Géza kollégánkra és a Műszaki Szekciót” létrehozók között lévő alapító tagtársunkra gondolunk, aki 1978 és 1986 között több cikluson át szervezetünk elnöke is volt, majd miután az OSZK főigazgatójává kinevezték a továbbiakban is aktívan részt vett és segítette az MKSZ munkáját. Szakmai tudásának és támogatásnak sokat köszönhetünk.

Így a teljes tagságunk nevében szívből gratulálunk Poprády Gézának a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata nevű magas állami kitüntetéséhez. Jó egészséget és további eredményes életet kívánunk neki. Pályafutásáról, elért eredményeiről, méltatásáról részletes cikkben fogunk beszámolni többek között az MKSZ Híradó című tájékoztató folyóiratunkban és honlapunkban is.

Dr. Gazda István tagtársunk állami kitüntetése

Dr. Gazda István tagtársunkat a Magyar Tudománytörténi Intézet igazgatóját, aki az MKSZ tagsága keretében az utóbbi másfél évtizedben a legaktívabb előadója és programadó koordinátora is volt szervezetünknek, a mi azaz az MKE Műszaki Könyvtáros Szekciója felterjesztése alapján s annak következményeként részesült idén szintén most augusztus 20 alkalmából a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben. Elismerve ezáltal több évtizedes tudományszervezői és a tudománytörténet népszerűsítését eredményesen végző tevékenységét.

A fotó forrása:     augusztus-20-allami-kitunteteseket-adott-at-kasler-miklos

Köszönettel gondolunk csak az utóbbi 4-5 év MKE Vándorgyűlésein nekünk a Műszaki Könyvtáros Szekció programjaiban tartott nagy sikerű és jelentős hallgatóságot vonzó előadásaira. Munkásságáról a velünk folytatott tevékenységéről szintén bővebb írásos formában kívánunk beszámolni. Addig is minden jót kívánva teljes tagságunk nevében gratulálunk a jeles állami kitüntetéséhez.

Nagy Zoltán
az MKSZ elnöke

Poprády Gézáról lásd még

A fotó forrása:     augusztus-20-allami-kitunteteseket-adott-at-kasler-miklos
Lásd még:            Állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós

A bejegyzés kategóriája: Díjak, Dr.Gazda István, Hírek, Jeleseink, Poprády Géza, Rólunk írták
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*