Beszámoló az MKSZ Múzeumkert titkai című  rendezvényéről

Miután szinte bizonyosan eltelt több mint egy év azóta, hogy a Műszaki Szekció tagjaival egyáltalán nem tudunk találkozni a pandémia járvány okozta veszélyek miatt nagy várakozással tekintettünk az újrakezdésre.

Azért is igyekeztünk egy olyan rendezvényen való részvétel lehetőségét felajánlani, amely nagy részében a szabadtérben  zajlott, hogy ezzel is bátorítsuk tagjainkat a részvételre.

Az elgondolásunk komoly érdeklődést és mondhatjuk kezdeti sikert ért el, mert az igen meleg július 1 e délelőttön 11 órakkor  közel 30 vártunk egymásra a múzeumkertben lévő Arany János szobornál.

Múzeumkert titkai

Csoportunk a Múzeumkertben

A jó előkészítésnek az az MNM Kommunikációs Főosztályán dolgozó Berta Erikának majd a minket kiválóan és nagy szakmai tudása mellett lelkes  hozzáállásával is magával ragadó  Székán Rebeknak  köszönhetően ez valóban egy nagyon sikeres rendezvényünké vált.

Székán Rebeka kiváló utikalauzunk

Mutatja ezt, hogy jóval elmúlt már déli 12 óra mikorra visszaérkeztünk a kiíndulási pontunkon lévő nagy költőnk szobrához.

Az eltelt idő alatt viszont számtalan olyan újdonságot és eddig nem ismert információt kaptunk, amelyre attól függetlenül nem is gondoltunk, hogy a csoportunkban több OSZK s munkatárs is volt, akik a korábbi évtizedekben pontosan 1985 ig egy épületben dolgoztak a nemzeti múzeum munkatársaival, mind ezek ellenére még ők is releváció erejével tudhatták meg, hogy többek között  Róma városa egy olyan nevezetes   római kori oszlopot ajándékozott a Magyar nemzeti Múzeumnak , mely előtte kétezer éven át  Forum Románumon állt !

De ez csak egy volt a sok érdekesség és nagy történelmi események között, igy az 1848 as  forradalom  március 15 ei eseményeinek igaz és a történelmi dokumentumokkal való alátámasztásának közepette is.

Pálosok kiállítása

A kiváló szakmai vezetőnktől igy igen nehéz szívvel váltunk csak el, hogy most már un sajá -vezetéssel barangoljuk be a múzeumban nem régiben megnyílt PÁLOSOK című kiállítást, is amelynek összefoglaló leírását  – mint az egyetlen magyar alapítású szerzetesrendét, mely a Pilisben lévő Kesztölc –Klastrompusztán jött létre az 1200 évek végén Sz. Özséb elhivatott munkálkodása révén egy külön cikkben kívánjuk majd  részletesen ismertetni.

A szép együtt töltött szakmai napunkat köszsönjük minden kedves résztvevő tagtársunknak és  a szervezőkön túl elsősorvan a MNM kiváló két munkatársának, akik ezt a maradandó élményt biztosították nekünk.

Előzetes meghívó a Múzeumlátogatásra

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Kiállítások, Múzeumlátogatás
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*