Új honlapunk nyílik

A 40 ÉVES MŰSZAKI SZEKCIÓ MEGINDÍTJA
SAJÁT HONLAPJÁT

A Műszaki Könyvtáros Szekció negyven évvel ezelőtt 1970 év végén alakult meg. Már megalakulása idején magában foglalta a műszaki, a mezőgazdasági, az orvosi és a természettudományos könyvtárakat és könyvtárosokat. Első elnöke a szekció megszervezésében is kiemelkedő szerepet vállalt Vajda Erik lett . Titkárának Kovács Dezsőt választotta meg az akkor cca .60 tagot számláló alapító taggyűlés. A szervezetet az akkor országos hatáskörrel rendelkező és hálózati központként is működő OMIKK támogatta, amely azóta is gesztor intézménye a szekciónak, ma már BME OMIKK néven.
Az elmúlt négy évtized minden évében gazadag programot valósított meg az MKSZ, amelynek élén a hét tagú elnökség áll.Az elmúlt évek minden szekciós rendezvényeiről tájékozódni lehet az MKSZ Eseménynaptára 1970-2009 között című összeállításunkra, illetve az MKSZ-ről készített Bibliográfia elnevezésű dokumentumunkra kattintva
Már több mint két évtizede megjelenik az MKSZ Hírlevél, amely évenként legkevesebb négy, hat,nyolc periodikus számot is megszoktunk jelentetni nyomtatott formában. Szintén évtizedre tekinthet már vissza a Muszkon elnevezés levelező fórumunk, amely elektronikus formában is közreadja az egyes meghívók mellett Hírleveleinket is., amelyből tagságunk minden rendezvényünkről tájékoztatást kaphat.

Ugyanakkor látva azt,hogy ma már nem elegendő az események regisztrálása vagy az azokról szóló írásos beszámolók, elhatározta az MKSZ elnöksége,hogy az MKE generális honlapján keresztül egy saját a csak a Műszaki Szekció életéről szóló, gyors tájékoztatást nyújtó, rövid szövegekkel és sok képpel friss információkat nyújtó HONLAPOT indít el.
Ennek a több kísérletet megélt munkafolyamatnak az első tesztváltozatát szeretnénk most bemutatni, amelyet Tolnai György régi kedves tagtársunk volt kedves összeállítani, többünk közreműködésével. Ez a demo változat elsősorban azt a célt szolgálja, hogy tagtársaink véleményét meghallgathassuk és javaslataikat összegyűjtsük, ezek figyelembe vételével a jövő év elejétől egy kis létszámú szerkesztőség aktív közreműködésével kívánjuk működtetni, Tolnai Gyuri barátunk fő szerkesztésében és” rendszergazdálkodása” mellett.
A fő szerkesztést azért is említettem, miután ezen honlap lényege abban rejlik, hogy később az egyes hírtulajdonosok, eseményszervezők, saját maguk feltehetik a híreket, felhívhatják a figyelmet egyes kiemelkedő eseményre , rendezvényre, amelynek külön rovatot is nyitottunk. Továbbá a vélemények, óhajok és új elképzelések fogadására is külön fórumot nyitunk!

Amikor most mint „szülők a gyermekeiket” elindítjuk ezen kis Honlapunkat a” nagybetűs élet” hétköznapi útjaira, bízunk abban, hogy ezáltal egy új kaput nyitunk meg azon fiatal tagtársainknak, akik talán éppen ezen az általuk igen közkedvelt, honlapos, blogos formákon keresztül tudnak majd kapcsolódni, műszaki szekciónk rendezvényeihez, eseményeihez s válhatnak majd értékes tagjainkká.
Ugyanakkor érdeklődő régi tagjainknak is bizonyára érdekes hírekkel és számukra is kedves emléket jelentő fényképekkel is tudunk szolgálni.

Az elmúlt év vége óta  azonban jelentős fejlődésen is átment a  Honlapunk,amely annak köszönhető, hogy maga az MKE is  új honlappal jelentkezett Dávid Boglárka szerkesztő és Takács Dániel technikai megújító kivitelezésével. Ennek lényege,hogy az MKE-n belüli szervezetek  lehetőséget kaptak arra, hogy saját elképzelésű honlap terveikkel  „felköltözzenek”  erre a  könyvtáros egyesület által indított  nagy „tengeri hajóra” azaz a mi egyedi sok-árbocos, színes vitorláshajónk jól tudott rácsatlakozni  erre, ugyanakkor megőrizhettük a kis fregattok adta gyorsaságát és a műszaki szekciónk egyedi voltát is.

Ma már  ugyan sok munkával de ott tartunk,hogy csak be kell írnunk a  következőt

http://mke.info.hu/muszaki/.

 

és máris  tanulmányozhatjuk az MKSZ híreit, eseményeit, vagy visszakereshetjük múltbéli tevékenységünk dokumentumait, fényképeit. Ehhez azonban  elég tekervényes és fáradságos  munka és szerevezés  vezetett amelyről most fog beszámolót tartani és használati útmutatót adni Tolnai György  szerkesztő kollégánk.

A Honlapunk használatához jó böngészést , hasznos és kellemes időtöltést kívánok az MKSZ elnöksége nevében!

Budapest, 2011. március 24-én

Nagy Zoltán
MKSZ elnök

A bejegyzés kategóriája: BME-OMIKK, Hírek, Jeleseink, Konferenciák, OSZK, Poprády Géza, Rendezvények
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*