Fenyves Márta tagtársunk köszöntése 90. születésnapja alkalmából

Fenyves Márta szeretett tagtársunk

Az MKE Műszaki Könyvtáros Szekciója nagyrabecsülését kifejezve,  egy  kihelyezett vezetőségi ülésen és  baráti családias találkozó keretében köszöntötte Fenyves Márta ma is aktív tagtársunkat a főváros V. kerületében  a Bank utcában működő Sport Cukrászdában  október 3-án délután 14 óra és 18 óra között.

Fenyves Márta azon igen ritka könyvtáros kollégáink s bizonyára a legrégebbi MKE tagtársaink egyike, ha nem a legrégebbi tagja, aki a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 1970 ben történt újbóli létrejötte előtt működő Könyvtárosok Szabó Ervin körének is tagja volt már. Az erről szóló igazolványát be is mutattuk két éve Keszthelyen az 50 éves az MKE Vándorgyűlései című jubileumi kiállításon.

Bakos Klára az MKE körábbi elnöke üdvözli az ünnepeltet

A Műszaki Könyvtáros Szekciónak pedig az 1970 ben történt megalapítása óta tagja, aktívan közreműködő személyisége , aki közel három évtizeden át a vezetőségünk igen közismeret és kedvelt gazdasági felelőse , azaz „pénzügyminisztere” volt. Bámulatos energiáját és a közösségért végzett áldozatos munkakedvét mutatja, hogy jelenleg is az MKSZ Ellenőrző Bizottságának egyik tagjaként tevékenykedik, hasznosítva gazdag pénzügyi ismereteit. Ő tanította be s most is segíti utódja Fazekas Gáborné Jutka munkáját.

Közkedvelt és mindenki által szeretett Mártánk köszöntésére

Baráthné Dr.Hajdu Ágnes, elnökünk, átadja az MKE ajándékát

igen sokan eljöttek s együtt ünnepelték Őt a Sport Cukrászdában. Amely helyszín megválasztásában az volt a döntő szempont hogy jó pár évtizeddel ezelőtt Ő is ott dolgozott a közeli Arany János utcában, ahol kezdő könyvtáros, informatikusként munkatársa s mondhatjuk, hogy tanítványa s barátnője volt  Bakos Klára, aki később az MKSZ titkára, majd több cikluson át az MKE elnöke lett, Meleg baráti pillanatokat és szép élményeket idéztek fel egymással beszélgetve.

Az MKE elnökségét Barátné Dr. Hajdu Ágnes elnökünk képviselte,  aki egy szép csokor virággal  köszöntötte fel Fenyves Mártát s mondott egy értékes köszöntöt is.

Eljött az MKE irodavezetőjeként Molnár Jánosné Ili, valamint sokan a régi barátok küzül: Kóródy Judit, Kotterné Galántai Mária, Antal Elli,  Szabóné, Dr.Balogh Klarissza, Fazekas Gáborné Jutka, Füredi Mihály, Rettich Béla, Tolnai Gyuri, Várady Csiri, Balázs-Arth Vali, hogy csak néhányukat edmlítsünk.

Megtisztelte jelenlétével Mártát Poprády Géza a Műszaki Szekciónk alapitó titkára, később elnöke, majd azt követően az MKE főtitkára, akit az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatójaként is tisztelünk.

Poprády Géza, a Műszaki Szekciónk alapító főtitkára régi barátként köszönti Mártát

Nagy Zoltán átadja az MKSZ ajándékát.

Az ünnepségen egy 30 főre elkészített csokoládé tortával s pályáját méltató szavakkal Nagy Zoltán az MKSZ elnöke és Pastyik Endre, az MKSZ titkára köszöntötte fel Fenyves Mártát átadva neki a műszaki szekciós régi tagtársaink ajándékát is.

Ezt követően valóban meleg hangulatú beszélgetésekre sok korábbi élmény öröm s ma már megmosolyogtató kisebb kudarc  bakik felidézésével töltöttünk együtt több órát, amely láthatólag nagyon boldoggá tette az ünnepelt Fenyves Mártánkat, akit Farkas István tagtársunk a Pedro Kft igazgatója  az MKSZ EB elnöke hozott be és vitt haza a kerekes székét is használva, köszönet érte minden közreműködő résztvevőtől.

A meleg baráti hangulatú rendezvény résztvevői az ünnepi tortával.

Nagy Zoltán MKSZ elenök

Fotókat Karasz Lajos és Nagy Zoltán készítette.

Fenyves Márta köszöntése 90.születése napján (2019.szept.1)  Itt.

Fenyves Márta 90 éves! – jubileumi köszöntése az MKE honlapon itt található

A bejegyzés kategóriája: Fenyves Márta, Hírek, Jeleseink, Poprády Géza, Rólunk
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*