Beszámoló a győri vándorgyűlésről (Friss kiegészítéssel)

Az MKE Műszaki Könyvtárosok Szekciójának a Győrben július 12-14 között   lezajlott 44. Vándorgyűlésére szervezett egész napos programja komoly szakmai sikert hozott.

MKE emlékéremmel díjazottak 2012-ben

Az előadások  amelyek a magyar autógyártás innovatív fejlődését  és az arról való szaktájékoztatást kívánták meg bemutatni jelentős  számú érdeklődőt vonzottak úgy a  Dr. Horváth Sándor ( Óbudai Egyetem dékánja )  mint Dr. Hanula Barna dékánhelyettes  és  Figula Anikó  könyvtárigazgató (Széchényi István Egyetem, Győr) esetében.




dr.Horváth_Sándor




dr.Hanula_Barna




Figula_Aniko

Külön mondhatni szenzációs élményt  jelentett, hogy a műszaki szekciós program résztvevői közül 50 főnek sikerült meglátogatnia az Audi gyár Akademia Hungária  nevű  Oktatási és Projekt központját, amely ma Európa egyik legkorszerűbb s  legjobban felszerelt ilyen egysége, ahol több mint 200 fő  tanulhat  egy időben.

Látogatás az Audi Akadémia Oktatási Központjában

Sok új érdekes   szakmai információt hoztak a  kiállítók  bemutatói is. Ezek közül is jelesen a PEDRÓ Kft Farkas István igazgató  vezetésével  többek között a Zeta nevű könyvszkennert  mutatták be  a Zeutschel  cég németországi szakmérnöke előadásában, amely alkalmas lesz a közepes nagyságú így a most újra szereveződő járási könyvtárak feladatainak megoldására is.

Lusa László, Frank Epple, Farkas_István a Pedro előadói

Az előadásokon és a bemutatókon szerezett új ismeretekből is összeállított

Óvári Istvánné, Dettai Nóra, Wittinghoff Judit

Szellemi TOTO jól foglalata össze a  programunkat.  A győzteseket a Xantusz Kft a határainkon túl lévő magyar   könyvek , kiadványok forgalmazó cég  szép és értékes ajándék  köteteivel jutalmazhattuk meg,  Bihari Zoltán igazgató ismertetőjét meghallgatva.

Összességében elmondhatjuk, hogy  un „teltházas’ rendezvényt sikerült a Műszaki Könyvtáros Szekció több  vezetőségi tagjának aktív  közreműködésével megvalósítani, melynek során  több mint 70 jelentkezőnk volt csak a a gyárlátogatási  jelentkezéseknél

Így  igazolva láthattuk a vándorgyűlés plénuma  elé küldött összefoglaló jelmondatunkat:

A Műszaki Könyvtáros Szekció létrejötte óta mindig is a  technikai haladás élvonalát kívánta szolgáltatásaival elősegíteni és eljuttatni a felsőoktatáson át a vállalati könyvtárak, információs bázisokon keresztül minden érdeklődőhöz.

Most itt  Győrben is az autós világ csúcstechnikája minél szélesebb körű ismertté tételén  kívántunk dolgozni és eredményeit közkincsé tenni, úgy a diákok, mint a minden magyar könyvtárhasználó részére.

Ezért fogunk tevékenykedni, remélhetőleg a nagy múltú MKE – vel közösen az elkövetkező évtizedeken át is.

A Műszaki Szekció programjának résztvevői

Lásd még:

FRISS:

Az MKE 2012.2 Hirlevele

A 2012.08.08-án felkerült HÍRLEVÉL részletes ÖSSZEFOGLALÓ-t ad az
MKE 44. Vándorgyűléséről.  Részletesen beszámol a Plenáris- és a Szekció ülésekről, a díjakról, az elismerésekről  és bemutatja a kitüntetetteket is.
Mindenképpen érdemes megtekinteni.

Nekünk is öröm volt látni, hogy hogyan gyűlik egyre több  információ, beszámoló és kép a rangos összejövetelünkről segítve  a gazdag progamok későbbi felidézését. Sokan adnak hozzá ötletet, leirást, személyesen készített fotót ehhez a valóban közös gyüjteményhez.

Vándorgyűlés után

Híranyag az MKE honlapján Szerző: Dávid Bogi

Az  MKE 44. vándorgyűlésének honlapján az Eredmények menüpontban a Beszámolók, összefoglalók közt megtalálhatjuk a szekciók ajánlásainak szövegét, az MKE Tudományos és Szakkönyvtári Szekció beszámolóját (+link több szekcióelőadásukhoz), Bendzsel Miklós a nyitó plenáris ülésen bemutatott diáit. AFényképek a konferenciáról menüpontban a különböző eseményeken készült fotók érhetőek el.

További anyagok, képek az MKE honlapján

 

Bendzsel Miklós előadása

 A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökének előadása a Nyitó Plenárison (2012. július 12.) olvasható, letölthető a Győri Egyetemi lapról.     Letöltése
Fénykép a Szekciónkról a Győri Egyetemi lapon 

 

Továbbá:

 Meghívó
A Vándorgyűlés honlapja
Beszámoló az MKE honlapján
Szubjektív beszámoló

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Rendezvények, Vándorgyűlések
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*