ÉVADNYITÓ KÖSZÖNTŐ  a 2021-es ÉVRE

Kedves Tagtársaink !

Ez a 2020. évünk különösen sok és nehéz időszakot mért ki ránk, arra a Műszaki Könyvtáros Szekcióra, amely éppen most töltötte be a létrejöttének 50 évfordulóját, azaz már fél évszázada, hogy folyamatosan működünk!

Ez, a mondjuk ki világosan, – eléggé rettenetes — Covid 19 es elnevezésű koronavírus járvány mindenkit, mindent és mindenhol tönkre akart tenni. Minket se kímélt meg, de éppen e levelünkkel is azt akarjuk bizonyitani, hogy nem hagyjuk magunkat és idén amint lehet folytani fogjuk a műszaki könyvtáros szakmai munkánkat, rendezvényeink újból való megszervezését és megtartását, ahogy azt az elmúlt évtizedekben is tettük tagtársaink, kollégáink, tisztelőink is megszokhatták tőlünk.

Most még nem vagyunk abban a helyzetben, hogy meg tudnánk mondani, vagy  ki tudnánk jelenteni, hogy melyik az a hónap és mikor van az a nap, amikor az első  nagyobb összejövetelünket megtarthatjuk, de nagy erővel készülünk, erre abban biztosak lehetnek a kedves tagtársaink.

Mindenképpen ez évi fő célkitűzésünk, hogy a fél évszázados működésünk alatt történt eseményekről, kiváló alapító és a további évtizedek alatti együttműködésünket biztosító személyek munkásságáról, szakmai sikereinkről és a tagságunk kitartó tevékenységéről méltóképpen megemlékezzünk, elsősorban a már régebb óta tervezett jubileumi kötetünk megjelentetésével. Ennek a kötetnek a minél gazdagabb emlékanyagának összegyűjtéséhez, visszaemlékezések megírásához, fényképeket, dokumentumokat kértünk és tagságunk segítségét is a nem régiben közreadott felhívásunk útján.

Reméljük azt is, hogy az év közepétől, de az esztendő második felében, talán október és december közötti időben egy nagy MKSZ es szakmai konferenciát is létre tudunk hozni. Remélhetőleg, megtudjuk majd szólaltatni szakmánk kiválóságait, ahogy ma mondjuk a nagyjainkat, nem csak a személyes emlékükről, hanem az elért eredményeikről is. Többek között az általuk elindított és éveken, sőt több évtizedeken át tartó sorozatokról, mint a Műhelybeszélgetések az un. Vállalati könyvtárakról, vagy a határainkon túl lévő magyar könyvtárak, kulturális intézmények, s emlékeink támogatásra megszervezett tanulmányi útjainkról 1998 és 2019 között a Kárpát- medencében Közép-Európa tájain. Önamagában ez a két évtized alatt minden évben megtett egy és néha több szakmai tanulmányútunk is kitenne egy önálló könyvet, az ezekről megjelent cikkek, beszámolók az internetes közlemények, s több ezernyi képanyagok által, amelyek már rendelkezésre állnak Tolnai György tagtársunk az MKSZ honlapjának képszerkesztője archívumában.

Az itt felsorolt, az egész évet illető távlati terveink mellett több közelebbi s konkrét célkitűzéseink is formálódnak, így egy képes naptárt kívánunk közreadni az elmúlt években készült események és szakmai útjaink képanyagából elektronikus formában, de mindenképpen tárgyalunk egy kinyomtatott változat közreadásáról is.

Folytatni kívánjuk a Műhelybeszélgetések című sorozatunkat, ahogy az elmúlt évben két alkalommal már webes konferencia formátumban tettük. Idén is további ilyeneket tervezünk.

Szerkesztjük már az MKSZ Híradónk 2020. évi összevont számának a megjelentetését és ezt követően az idei első negyedévi számnak az összeállítását is.

A személyes megjelenésüket feltételező rendezvényekben is gondolkozunk, így nem tettünk le a tavaly eltervezett a BME keretében működő tanulmányi atomreaktor meglátogatásáról, amelyre a BME-OMIKK-ot képviselő vezetőségi tagunktól ígéretet is kaptunk.

Minden évünk kiemelt nagy szakmai eseményének az MKE Vándorgyűlésnek, a tavaly Budapesten tervezett megtartása idénre átszervezve kerülhetne megvalósításra, szintén itt a fővárosunkban e célra megfelelő egyetemi campuson.

Nagyon bízunk abban, hogy az év második felétől már a csoportos együttlétünkkel is folytathatjuk rendezvényeink sorát és az ősz folyamán már egy jubileumi Luca napot is előkészíthetünk december 13-ra.

Mindezt csak közös erővel és tagjaink aktív, támogató részvételével és közreműködésével valósíthatjuk meg, amelyhez éppen ezért kiemelten is kérjük tagtársainkat, a 2021 évi tagsági díjaik befizetésére.

Erre most idén ameddig a könyvtáraink, kulturális intézményeink zárva tartanak, csak egy módon tudunk eleget tenni, az OTP számlaszámunkra való átutalás formájában.

Számlaszámunk:  OTP 117-08001-20570615

A befizetésről érdemes Fazekas Jutkával felvenni a kapcsolatot akár e-mail (fazekas.jutka@gmail.com ), vagy telefonon 06-30-523-1433

Természetesen mindenben szívesen állunk tagjaink rendelkezésére.

Mivel a bélyegek is megvannak, így amint az átutalás megérkezik postán a megadott címre elküldjük, amely 2021. március 1-től 2022. február végéig érvényes. Természetesen az igazoló számlabizonylatot is.

Akinek a munkahelye fizeti a tagdíjakat, tavaly július óta a számlát az MKE titkársága intézi, mivel a NAV felé is le kell adniuk.

Várjuk mielőbbi jelentkezéseteket a tagsági viszonyotok mielőbbi rendezését illetően, és a továbbiakban mindenkinek jó egészséget kívánunk a mielőbbi találkozásaink reményében.

Nagy Zoltán             Fazekas Jutka                     Pastyik Endre
….Elnök                 gazdasági referens                       Titkár

Felhívás szavazásra

Kérjük, hogy töltse ki az alábbi szavazólapot, amellyel elfogadja a 2020 évi beszámolóinkat. ATöltse le a szavazólapot, amit kitöltve küldje el  Pastyik Endre titkárnak és másolatban Nagy Zoltán elnöknek.

SZAVAZÓLAP

MKSZ beszámolója a 2020 évi munkájáról.
MKSZ Ellenőrző Bizottságának pénzügyi jelentése a 2020-as tevékenységéről

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Közgyűlés
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*