Látogatás Kaposvárra

Az MKE MKSZ egynapos tanulmányi kirándulást szervez 2014. június 25- én Kaposvárra és környékére

Kaposvári Egyetem

Kaposvári Egyetem

 A Műszaki Könyvtáros Szekció szokásos évente megszervezésre kerülő szakmai tanulmányi útjának keretében idén Kaposvárra látogatunk, ahol az Egyetemi Könyvtár és a Megyei Könyvtár értékeinek megtekintése mellett a város nevezetességeit is szeretnénk felfedezni. A szakmai programok mellett a város más jellegű kulturális kincseit is alkalmunk lesz megtekinteni. Ellátogatunk a Rippl-Rónai Múzeumba és a híres magyar festőművész Emlékházába. Ezt követően sétát teszünk a város rendkívül hangulatos, szépen felújított központjában.

 Szokásunkhoz híven ezt az utazásunkat is a helybéli könyvtáros kollégák fogják értékes helyi ismereteikkel és vezetésükkel még élvezetesebbé tenni számunkra.

A gazdag kulturális program mellett pihenésképpen lehetőség lesz egy közös ebéd elfogyasztására is a Kaposvári Egyetem éttermében.

 Az utazásra a már évek óta ismert Romcar Utazási Iroda panorámás, 45-50 férőhelyes autóbuszainak egyikével kerül sor.

A MŰSZAKI KÖNYVTÁROS SZEKCIÓ KAPOSVÁRRA TERVEZETT  SZAKMAI  ÚTJÁNAK PROGRAMTERVE  2014. JÚNIUS 25-ÉN.

 Indulás: Budapesten a Corvin Áruház előtti parkolóból 6.30-kor.
Érkezés Kaposvárra a Kaposvári Egyetem elé 9-10 óra között.

Látogatás a Kaposvári Egyetem Könyvtárában, ahol Kiss Gábor igazgató úr
fogadja csoportunkat  kb.10  órától. Itt találkozunk a szakmai utunkat helyben megszervező mentorunkkal és helyi vezetőnkkel, Dr. Pintérné  Kék Krisztina könyvtáros kolléganővel.

Idő függvényében kis körsétát tehetnek fakultatív kis csoportként a nem könyvtáros utastársaink az egyetemi campus területén.

Ezt követően autóbuszunkkal elmegyünk, hogy megismerkedhessünk a Takács Gyula Megyei és Városi Könyvtárral, Horváth Katalin igazgatónő vezetésével 11 és 12.30 óra. között.

Innen gyalogos sétával egybekötve megyünk ebédelni a Kapos Hotelbe 13 órára.
Ebéd után 14 órától gyalogosan átsétálunk az OBI Áruház elé az autóbuszunkhoz.

Látogatást teszünk a Rippl-Rónai Emlékházban és múzeumban 14.30-órától.

Visszatérünk autóbuszunkkal a városközpontba, ahol városnézésre kerül sor 16 órától. Ennek során sétát teszünk megismerkedve a legnevezetesebb építészeti és kulturális emlékhelyekkel, az Ady majd a Kossuth téren át végig haladva a Sétáló utcán a Dózsa György úton érintve a Vasútállomást is.

A városnéző séta keretében több megálló helyet is tervezünk, ahol cukrászda, söröző helyek is találhatók csoportunk tagjainak igényei szerint.

Fakultatív un. egyedi útvonalakon is részt lehet majd venni előzetes megbeszélés szerint.

A  várost ismertető programunkat Buzási Éva kolleganőnk vezeti, aki az Egyetemi Könyvtár munkatársa és elismert hivatásos idegenvezető Kaposváron és a környékén egyaránt.

Programunkat 18.30-ra kívánjuk befejezni, amely időpontra mindenkinek pontosan ott kell lennie az autóbuszunknál, hogy időben vissza tudjunk utazni Budapestre.

Hazaérkezés a Corvin Áruház parkolójába 21.30 -22 óra között.

A szakmai utunkat szervező Fazekas Jutka és Pastyik Endre nevében, akik az utastársaink segítségére is lesznek az egész nap folyamán, minden kedves résztvevőnek élményekben gazdag kirándulást kíván az MKSZ vezetősége nevében.

Nagy Zoltán
elnök

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Kaposvár, Meghívó, Szakmai utak
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*