Tanfolyam könyvtárostanároknak is

Bejegyzés ideje: 2010. július 27., kedd. Kategória: Akkreditált képzések,Könyvtárostanárok,Könyvtárostanárok képzése. Szerző: cs.-bogyo-katalin

Kedves Kollégák!

A Katalistről továbbítjuk az alábbi tanfolyamról szóló hírt, amely az egészségügyi szakképző iskolák könyvtárostanárai számára különösen érdekes lehet: 

Intézetünk az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 2010. őszre ismét meghirdeti a „Könyvtári és irodalomkutatás ismeretek az egészségügyi szakképző iskolák számára” című 30 órás tanfolyamát. (Oktatási Kulturális Minisztérium által akkreditált továbbképzés, akkreditációs szám: OKM-3/178/2008.).

 A tanfolyam tervezett időpontja: 2010. október közepe

Jelentkezési határidő: 2010. szeptember 30.

A tanfolyam helyszíne: Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet Oktatási Centrum (1085 Budapest, Horánszky u. 24.)

Részvételi díj: 26.788.- Ft

 A „Könyvtári és irodalomkutatási ismeretek az egészségügyi szakképző iskolák számára” című továbbképzésen való jelentkezés feltétele: felsőfokú iskolai végzettség, előnyt jelent a könyvtáros tanár, a könyvtári asszisztens, informatikus könyvtáros, egészségügyi szakoktatói végzettség, valamint felhasználói szintű számítástechnikai ismeret (Word, Excel, Power Point, internet).

 A tanfolyam rövid leírása:

 A tanfolyamon résztvevők megismerik a könyvtárakban elérhető legújabb papíralapú és elektronikus információforrásokat. A program lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők felhasználói szinten kezelni tudják a különböző adatbázisokat (MEK, WebKat.hu; Neumann-ház; EBSCO; MATARKA; MOB; EISZ és az egyes egészségügyi jellegű speciális adatbázisokat). A tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek az elektronikus adatbázisok számára keresőkérdéseket megfogalmazni, és kereséseket lebonyolítani.

 A tanfolyam célja, hogy a résztvevő megismerje az egészségügyi könyvtári rendszer felépítését, struktúráját és annak jogi hátterét, az orvosi-egészségtudományi szakirodalom és információszolgáltatás hazai bázisait, különös tekintettel az egészségügyi jellegű szakkönyvtárakra.

 További információ: Gombai Zsuzsanna

Telefon: 06-1/429-4097/154 mellék
E-mail: gombai.zsuzsanna@eti.hu
A jelentkezési lap letölthető a www.eti.hu oldalról!

 

 

Üdvözlettel:

Gombai Zsuzsanna

ETI

Egy hozzászólás van ehhez a bejegyzéshez: 'Tanfolyam könyvtárostanároknak is'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'Tanfolyam könyvtárostanároknak is'.

  1. Merlákné szerint...

    2011. február 21., hétfő | 11:35

    Jó lenne ha indulna. Gondolom nincs elég érdeklődő. Már az előző évben is próbálkoztam, akkor sem sikerült. Remélem hamarosan leszünk annyian, hogy el lehessen indítani a képzést.

Szólj hozzá!

*