Civilek a magyar EU-elnökség sikeréért

Bejegyzés ideje: 2011. február 10., csütörtök. Kategória: Más szervezetek,Programok. Szerző: konyvtarostanar

Hazai civil szervezetek felhívást fogalmaztak meg a magyar EU-elnökségért hivatalból felelő magyar kormányzat felé, amelyben az elnökség sikerének egyik meghatározó elemét a civil szervezetekkel partneri alapon történő együttműködésnek nevezték meg. Az Európa Ház kezdeményezéséhez összesen 107 civil szervezet – köztük a Könyvtárostanárok Egyesülete is – csatlakozott, a dokumentum átadására 2011. január 21-én került sor a Külügyminisztériumban.

A közös civil nyilatkozat átvételekor Ódor Bálint, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a magyar EU-elnökség lebonyolítása kormányzati feladat, de egyben társadalmi ügy is, ami alkalmat kínál arra, hogy növekedjen az Európai Unió elfogadottsága Magyarországon. Ebben helye van a civil szervezeteknek is.

Barabás Miklós, a programot koordináló Európa Ház igazgatója üdvözölte a Külügyminisztérium fogadókészségét és reményét fejezte ki, hogy az elnökség össztársadalmi jellegének közös értelmezése kézzel fogható eredményekben is meg fog nyilvánulni a jövőben. Ennek jegyében a házigazda Ódor Bálint meghívást fogadott el egy civil szervezetek képviselői számára tartandó és a magyar EU-elnökség ideje alatti tájékoztatóra.

Közös civil nyilatkozat >>

Az érintett szervezetek EU-hoz  kapcsolódó civil eseményei, a rendezvények, programok  a www.eucivil2011.hu honlapon is megtalálhatók az Eseménynaptár menüpontban.

Forrás: http://www.eucivil2011.hu

Szólj hozzá!

*