Internet Fiesta 2011 – felhívás

Bejegyzés ideje: 2011. február 16., szerda. Kategória: Más szervezetek,Programok,Technológia. Szerző: cs.-bogyo-katalin

Kedves Kollégák,

a Katalistről továbbítjuk a 2011-es Internet Fiesta felhívását, amely témaválasztásában tág teret az az iskolai könyvtárak számára is a csatlakozáshoz!

FELHÍVÁS

A JÁTÉKTÓL AZ OLVASÁSIG A NETEN

Internet Fiesta a könyvtárakban 2011. március 21-28.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – immár 12. alkalommal rendezi meg az Internet Fiestát a könyvtárakban, 2011. március végén.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség kér minden könyvtárat, csatlakozzon 2011-ben is a fesztiválhoz, szervezzen érdekes programokat annak érdekében, hogy minél többen ismerkedjenek a világháló új lehetőségeivel, fejlesztéseivel, minél többen szerezzenek információkat az internet változatos világáról.

A 2011. évi Fiesta célja a játék és az olvasás internetes lehetőségeinek bemutatása. A játékok sokasága lelhető fel a neten kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek számára. E játékok hatással vannak a közösségi kapcsolatokra, de egyszersmind veszélyeket is rejthetnek magukban. Érdemes hangsúlyozni, hogy az internet az olvasás, tanulás kimeríthetetlen lehetőségeit is hordozza.

A 2011. évi Internet Fiesta kiemelt témakörei:

· Internetes játékok

· Avatar-jelenség, szerepjátékok

· Videomegosztók

· Digitális nomádok

· Az internet pszichológiája

· E-könyv

· Hírtípusok, hírportálok az interneten és mobil eszközökön

· Szövegtárak, elektronikus könyvtárak az interneten

A Fiesta programjain bemutatjuk a témába vágó hasznos weboldalakat, szakemberek bevonásával ismertetjük a szerepjátékok típusait és veszélyeit. A gyerekek és felnőttek számára szervezett játékok és izgalmas vetélkedők résztvevői játszva bővíthetik tudásukat.

Az országszerte megrendezésre kerülő programokról a Fiesta honlapja részletes áttekintést nyújt az érdeklődők számára.

Felhívjuk a könyvtárakat, hogy szervezzenek minél gazdagabb programot az internet népszerűsítésére, próbáljanak minél több ismeretet átadni az embereknek a világháló lehetőségeiről. Kérjük a megyei könyvtárakat, hogy segítsék a térségükbe tartozó kisebb könyvtárakat a sikeres programszervezésben. Javasoljuk, hogy a különböző könyvtártípusba tartozók fogjanak össze és keressék a bekapcsolódás lehetőségét.

A könyvtárak programjaikat 2011. március 16-ig regisztrálhatják a következő honlapon: http://fiesta.kjmk.hu

INTERNET FIESTA PROGRAMBIZOTTSÁG

Szólj hozzá!

*