Értő olvasás vetélkedőrendszer – felhívás

Bejegyzés ideje: 2010. július 17., szombat. Kategória: Olvasás,Pályázatok. Szerző: cs.-bogyo-katalin

Kedves Kollégák!

A Katalist-re érkezett a debreceni könyvtáros kollégák felhívása, amely a mi könyvtárpedagógiai tevékenységkörünket is közvetlenül érinti:

Felhívás

Kedves Kollégák, Könyvtárosok!

Az Országos Széchényi Könyvtár TÁMOPŕ17B3.2.4.-08/2-2009-0002 számú pályázata Értő olvasás vetélkedő rendszer megszervezése projektelemének lebonyolítója a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ.

A projektelem egyik célja az értő olvasás megalapozásához készített olvasásfejlesztő könyvtári foglalkozások, könyvtári órák, olvasásnépszerűsítő gyermek és felnőtt programok forgatókönyveinek összegyűjtése és közzététele az ország területéről, és a határon túli magyar könyvtárakból is.

Kérjük, ha van a fenti témákkal kapcsolatos foglalkozás forgatókönyvük, küldjék el a címünkre. A forgatókönyv tartalmazza a foglalkozás témáját, menetét, időtartamát, a szükséges technikai eszközök felsorolását, illetve a megcélzott korosztályt, és legyen feltüntetve a jogtulajdonos intézmény/magánszemély neve, elérhetősége és a készítő könyvtáros neve, beosztása, elérhetősége.

A beküldött forgatókönyveket 3 életkori kategóriába soroljuk:

  • Betűvilág 9 éves korig
  • Szóvilág10-13 éves kor
  • Szövegvilág14 éves kor felett

Majd kiválasztunk 24, kategóriánként legalább 5-5 olvasásfejlesztést célzó könyvtári foglalkozást. Olyan forgatókönyveket várunk, amelyek felhasználásához (projekt szempontoknak megfelelő átszerkesztés, más életkori kategóriába sorolás, animációs felhasználás, elektronikus közreadás) a jogtulajdonos hozzájárul.

A forgatókönyv benyújtható elektronikusan: evnagy@mail.hbmk.hu címre.

Postai úton: Méliusz Központ, 4001 Debrecen Pf. 415

Benyújtási határidő: 2010. augusztus 15.

További információ:

Nagy Erzsébet Viktória

Tel.: 06204976221
e-mail: evikin@freemail.hu

Szólj hozzá!

*