Fővárosi Könyvtárostanárok Műhelyének tanévnyitó szakmai napja

Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 25., kedd. Kategória: Más szervezetek,Programok. Szerző: cs.-bogyo-katalin

Kedves Kollégák!

Örömmel tesszük közzé blogunkon a könyvtárostanár műhelyek, klubok, szekciók programjait. Várjuk a híreket az ország minden tájáról!

Rendszeresen közöljük a Fővárosi Könyvtárostanárok Műhelyének programjait is. Mint Hock Zsuzsannától megtudtuk, az idei év a Műhely életében az Elvárások éve lesz.

A könyvtárostanári pályán – éppúgy, mint a könyvtárosi és tanári – kulcsszerepet töltenek be azok az elvárások, amelyeket a társadalom, a közoktatás, a könyvtárszakma, a felhasználók (diákok és tanárok) fogalmaznak meg az iskolai könyvtár működésével kapcsolatban. Mindezeknek megfelelni csak akkor lehet, ha önmagunk felé is megfogalmazzuk az elvárásainkat, s szembesülünk a környező „világ” kívánalmaival is. Természetesen ezt időről időre meg is kell tenni. Ezért tartottuk fontosnak, hogy a Fővárosi Könyvtárostanárok Műhelye megalakulásának ötödik esztendejében e témával foglalkozzunk.

Műhelyünk ebben az esztendőben tehát az „elvárások” jegyében közelíti meg a könyvtárszakmai és könyvtárpedagógiai kérdéseket.

Nyitó szakmai napunk keretében a középpontban a könyvtárostanár értékelése áll majd.

A program:

  • Dr. Skaliczky Judit (OKM, Könyvtári osztályvezető) : Teljesítményértékelés lehetőségei és tapasztalatai a könyvtárak világában
  • Berki Imre (OKM): Teljesítményértékelés a közoktatásban
  • Rónyai Tünde (listás szaktanácsadó): A könyvtárostanár teljesítményértékelése az oktatási intézmények minőségirányítási programjában
  • Hock Zsuzsanna (könyvtárpedagógiai szakértő): A fővárosi oktatási intézmények könyvtárainak helyzete (utak, lehetőségek, szempontok a teljesítményértékeléshez)
  • Aktualitások

A rendezvény időpontja: 2009.szeptember 15. 13.00

Helyszíne: MFPI , Pedagógiai Könyvtár és Információs Központ (1053 Bp.Egyetem tér.5.I.em.7.)

Szólj hozzá!

*