Aktualitások a nyárra – könyvtárostanároknak

Bejegyzés ideje: 2008. július 06., vasárnap. Kategória: Hírek,Iskolai könyvtárak,Könyvtárostanárok,Olvasás. Szerző: konyvtarostanar

Azok számára ajánlom, akik a nyári jól megérdemelt pihenés és a szabadságuk idején is foglalkoznának esetleg néha szakmai dolgokkal és gondolatokkal:

 • Felhívás a KTE honlapján >>
 • Felterjesztések az idei KTE emlékérmekre >>
 • Pályázati felhívás az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjához kapcsolódóan >>
 • MKE szombathelyi vándorgyűlése >>
 • Szakmai eseménynaptár >>
 • Online fotóalbumunk >>


A honlapunkon tett felhívást itt is megismételem:

Mesés gyermekkor – regényes ifjúság!

Várjuk iskolai könyvtárosok olvasásfejlesztéssel, az olvasás népszerűsítésével foglalkozó programjait, ötleteit, kezdeményezéseit és beszámolóit írásban és képben folyamatosan a KTE e-mail címén!

ktep ‘at’ upcmail.hu

Iskolai könyvtárak az olvasásért!

***

Célunk az, hogy a későbbiekben a beérkezett információk alapján egy platformon mutathassuk be az iskolai könyvtárak olvasást népszerűsítő programjait, a könyvtárostanárok számára módszertani példákat mutathassunk a jó gyakorlatokból, megvalósuló kezdeményezésekből.

A közeljövőben ezzel a témával kapcsolatosan pályázati lehetőségek is lesznek, ezért már most tervezhetjük a következő tanév és 2009 olvasásfejlesztéssel kapcsolatos programjait!

Programokról, diákjaitoknak kiírt pályázataitokról, kvízekről, feladatlapokról, író-olvasó találkozókról, irodalmi délutánokról és estekről várjuk tehát a beszámolókat – valamint minden egyéb kezdeményezésről, amelyek ugyanezt a célt szolgálták! A fotókat, írásos beszámolókat a könyvtári honlapotokra is feltehetitek – ez esetben a megadott linkeket itt is fogadni tudjuk hozzászólás formájában.

A választott szlogenünk kettős értelmű: nyilvánvalóan azért dolgozunk, hogy az iskolai könyvtárak közönsége, a gyermekek és az ifjúsági korosztály olvasson vagy többet olvasson: hogy mesét és regényeket adjunk a kezükbe.  Átvitt értelemben pedig hisszük azt, hogy azoknak van “mesés” gyermekkora, minőségi élete, akiknek már gyermekkorukban is olvastak a szülei, a család, a pedagógusok (lehetőleg ebben a sorrendben…)

Továbbá meg vagyunk arról győződve, hogy csak az ilyen “mesés” gyermekkor után lehet valakinek regényes élete – vagyis akkor lesz színes a fantáziája, gazdag az érzelemvilága, teljes az élete, akkor lesz olvasó ember, ha ennek a gyökerei már a gyermekkorban megalapozódtak.

Ezért a célért fognak össze a könyvtárostanárok a fenti kezdeményezésben. Várjuk ennek kapcsán az ötleteket, véleményeket, hozzászólásokat!

2 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'Aktualitások a nyárra – könyvtárostanároknak'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'Aktualitások a nyárra – könyvtárostanároknak'.

 1. Bondor Erika szerint...

  2008. augusztus 04., hétfő | 23:50

  Kedves kollégák! A https://kozigallas.gov.hu/publicsearch.aspx?p=18
  link mögött találjátok az éppen aktuális könyvtárral kapcsolatos álláshirdetéseket a KÖZIGÁLLÁS adatbázisából. (Amennyiben a keresőmezőbe beírjátok a könyvtáros szót.)
  De álláskeresőknek érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni az adatbázist a későbbiekben is: https://kozigallas.gov.hu/publicsearch.aspx

  Az adatbázis elérhető a blog jobb oldalán található Linkek között is.

 2. Mihályi Sándorné szerint...

  2008. augusztus 03., vasárnap | 15:15

  Könyvtárostanári állást keresek, félállás megfelel.

Szólj hozzá!

*