KTE emlékérmek 2008

Bejegyzés ideje: 2008. június 09., hétfő. Kategória: Dokumentumok,Hírek,Könyvtárostanárok,KTE,Pályázatok. Szerző: konyvtarostanar

KTE emlékérmek 2008

Az érmekről további fotók találhatók a weben az online fotóalbumainkban!

A KTE emlékérmek letölthető alapszabálya:

Word – kte-emlekerem

Pdf – kte-emlekerem1

Kedves kollégák, KTE tagok!

A KTE emlékérmek fent letölthető alapító okirata értelmében az idén is meghirdetjük a pályázati lehetőséget az ismert négy kategóriában:

  • KTE emlékérem – Életműdíj

Olyan aktív vagy nyugállományú könyvtárostanár, iskolai könyvtári területen tevékenykedő szakember kapja az életműdíjat, aki jelentős szakmai múltat, de legalább húszéves színvonalas, az iskolai könyvtári szakterületen felmutatott tevékenységet mondhat magáénak. A gyakorlati és elméleti tevékenységet egyaránt jutalmazzuk.

  • KTE emlékérem – A könyvtárostanári hivatásért

Olyan aktív könyvtárostanár kaphatja A könyvtárostanári hivatásért emlékérmet, aki a könyvtárostanári munka megbecsüléséért, elismertségéért sokat tett szakmai tevékenységével és/vagy iskolai könyvtári témájú publikácóival. Diákjaival innovatív módon foglalkozik a könyvtárhasználat terén, és/vagy rendszeresen jó eredményeket érnek el diákjai a Bod Péter Könyvtárhasználati Versenyen. Ezt az emlékérmet kaphatják szakmánktól olyan intézményvezetők, tisztségviselők is, akik a megelőző időszakban jelentősen javítottak az iskolai könyvtárügy helyzetén, és/vagy kiemelten támogatták a vezetésük alatt álló iskolai könyvtár működését, a könyvtárostanár tevékenységét.

  • KTE emlékérem – Az egyesületért

Olyan könyvtárostanár vagy iskolai könyvtárakkal foglalkozó szakember kaphatja Az egyesületért emlékérmet, aki a Könyvtárostanárok Egyesületének tagja, elnöke, elnökségi tagja volt vagy jelenleg is a vezetőség tagja – valamint olyan volt egyesületi tagok, akik a KTE létrejöttében, később a munkájában jelentős szerepet játszottak.

  • KTE emlékérem – Az év ígéretes könyvtárostanára

Az év ígéretes könyvtárostanára emlékéremre azokat a pályakezdő könyvtárostanár kollégákat lehet felterjeszteni, akik néhány évet már bizonyítottak a pályán, jelenleg is aktív könyvtárostanárok, szakmai kezdeményezéseikkel, gyakorlatukkal láthatólag szép ívű pályának néznek elébe – és a felterjesztéskor nem idősebbek 32 évesnél.

*

Az emlékérmekre történő felterjesztés lehetősége:

A KTE emlékérmeire felterjesztéseket benyújtani minden évben szeptember 20-ig van lehetőség. Felterjesztést tehetnek: a KTE régiói, az egyesület elnöksége, könyvtárostanári munkacsoportok és munkaközösségek, valamint közoktatási intézmények vezetői.

A felterjesztéseket az egyesület címére kell eljuttatni írásos formában:

Könyvtárostanárok Egyesülete, 1462 Budapest, Pf.: 611.

A felterjesztésnek tartalmaznia kell az érintett kolléga pontos nevét, lakcímét, elérhetőségének adatait, és a szakmai szempontoknak megfelelő ajánlást. Csak írásbeli felterjesztéseket tudunk értékelni.

*

Szeptember 20-ig várjuk az idei érmekre történő felterjesztéseket!

Üdvözlettel,

Bondor Erika, elnök

Könvytárostanárok Egyesülete

2 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'KTE emlékérmek 2008'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'KTE emlékérmek 2008'.


  1. 2008. szeptember 01., hétfő | 16:43

    […] Szeptember 20. a határideje az idei KTE emlékérmekre történő felterjesztésnek. Korábbi információk […]


  2. 2008. július 06., vasárnap | 16:04

    […] KTE emlékérmek 2008 […]

Szólj hozzá!

*