FPPTI – könyvtárpedagógiai szakmai nap

Bejegyzés ideje: 2008. március 27., csütörtök. Kategória: Hírek,Iskolai könyvtárak,Könyvtárostanárok képzése,Programok. Szerző: konyvtarostanar

Könyvtárpedagógiai szakmai délután a “Kézfogás” jegyében

Helyszín: Bolyai János Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola – 1134 Budapest, Váci út 21.
Időpont: 2008.április 3.

Téma: Iskolai könyvtár, agresszivitás és konfliktuskezelés

A Fővárosi Pedagógiai Napok keretében 2008. április 3-án 13 órától kerül megrendezésre a hagyományos Könyvtárpedagógiai szakmai napunk. Ennek keretében kapcsolódva a központi témához – azokat a helyzeteket, lehetőségeket járjuk körül , amelyek az agresszivitás és iskolai könyvtár kapcsolódási pontjai.

Olvasással az agresszió ellen ( Oláh Anna, esélyügyi referens, a Hunra tanácstagja)

Konfliktuskezelés a könyvtárban (Törökné Jordán Katalin, a Könyvtári Intézet munkatársa),

Agresszivitás, konfliktus a könyvtárban(Sándor Zsuzsa vezetésével a Kölcsey Ferenc Gimnázium drámapedagógiai csoportja, )

Agresszióval foglalkozó szakórák könyvtári lehetőségei ( Hock Zsuzsanna, könyvtárpedagógiai szakértő, FPPTI )

A szakmai nap keretében adjuk át a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny díjait, valamint szakmai pályázatunk győzteseit is ez alkalommal köszöntjük.

5 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'FPPTI – könyvtárpedagógiai szakmai nap'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'FPPTI – könyvtárpedagógiai szakmai nap'.

  1. Hock Zsuzsanna szerint...

    2008. június 02., hétfő | 15:31

    Kedves Enikő és kedves érdeklődők!

    Előszöris szeretném megköszönni ezen a fórumon is mindenkinek a segítséget , a részvételt a hasznos előadásokat. Ezek anyaga elérhető lesz a http://www.fppti.hu/szakterületek/könyvtárhasználattan oldalon.
    Természetesen Bondor Erikával már gondolkodunk a folytatáson! üdvözlettel hzs


  2. 2008. május 31., szombat | 16:25

    Fájó szívvel maradtam le erről a szakmai délutánról, az időpont miatt. Nagyon jó lenne, ha folytatnátok, vagy megismételnétek ezeket az előadásokat.Esetleg érdemes lenne egy kiadványt ezekből megjelentetni…(Vagy már van, csak nem tudok róla? : )

  3. könyvtárostanár szerint...

    2008. április 15., kedd | 09:18

    Örülök, hogy a szakmai programjaink üzenetei jó talajra hullanak. Ezt a köszönetek nélkül is látjuk, mert az elmúlt egy évben nagyon sok iskolai könyvtári innováció elindulásáról kaptunk hírt.
    Mást ne mondjak: Paszternák Ádám alig egy évvel ezelőtti, kecskeméti előadása óta már több mint egy tucat iskolai könyvtári blog működik, folyamatosan! 🙂
    De ugyanilyen hatékony és eredményes volt az általad is említett olvasásfejlesztési tréning sorozat a British Council és a Könyvtári Intézet szervezésében.
    Egyre több ilyen szakmai műhelyről is hallok, mint a tiétek Baranyában, amiről most írtál. (De jó, hogy lesz kivel együttműködni jövő nyáron, amikor a KTE Nyári Akadémiáját Pécsre tervezzük!)
    Szerintem is kellenek ezek a szakmai megújulást, töltekezést támogató programok – ezért is igyekszünk ilyeneket szervezni a KTE-vel is rendszeresen.

    Végül: az eredmények látványa és a sikerélmény mellett azért a köszönetnyilvánítás és a dicséret is jól esik! 🙂

    Köszönjük!

    Bondor Erika
    KTE

  4. manyalany szerint...

    2008. április 14., hétfő | 14:29

    Baranyában a Könyvtárostanárok Szakmai Műhelye működik tanév közben. Épp ma tartott előadást nekünk Paszternák Ádám 🙂 a könyvtári blogokról! Nekem fontosak ezek a találkozók, ahogy pl. a KTE Nyári Akadémiája is. Jó, hogy a szakma friss tudnivalóit meghallgathatjuk, és az is, hogy egymással is beszélgethetünk. Sok tanácsot, ötletet kaptam már. És az Olvasásfejlesztési tréning is káprázatos volt, ki ne felejtsem!

  5. Nyilas Klára szerint...

    2008. április 09., szerda | 11:52

    Sokszor hallom a kollégáimtól, hogy különböző szakmai rendezvények milyen gyengék, nem sokkal lettek okosabbak. Én a könyvtáros rendezvényeken mindig feltöltődöm, tanulok valamit, és be is számolok elégedettségemről. Jók voltak az agresszióval kapcsolatos előadások, és nagyon tetszett a drámapedagógiai csoport is. A házigazda is mindent megtett, hogy otthonosan érezzük magunkat. Én továbbra is gratulálok a szakmának!

Szólj hozzá!

*