Térkép

Bejegyzés ideje: 2007. május 17., csütörtök. Kategória: Hírek,Iskolai könyvtárak,Más szervezetek. Szerző: konyvtarostanar

Kedves blogolvasók!

Kezdünk eldzsungelesedni a különféle bejegyzések, hozzászólások tömkelegében, ezért íme: itt egy rövid “tárlatvezetés”, mint afféle Ariadné fonala…

A középső, széles hasábban olvashatók időrendben megjelenítve a bejegyzések, alattuk a kis Szólj hozzá (zöld felirat) szolgálja az interaktív lehetőségeket. Hozzá lehet szólni, vagy ha nem 0 az addigi bejegyzések száma, akkor rájuk kattintva el lehet olvasni a kapcsolódó hozzászólásokat. És persze azokhoz is hozzá lehet szólni… 🙂
A BAL OLDALI HASÁB-ban legfelül keresni lehet. Bármit beírtok, kidobja, hogy azzal kapcsolatban van-e valami a blogunkon.

Alatta olvashatók a Kategóriák – ezek témára szűkítik le nektek a blog tartalmát. Vagyis ha csak az eddigi álláslehetőségeket szeretnétek kigyűjtve látni, akkor válasszátok az Állás kategóriát, stb.

Alatta az Archívum havi lebontásban csoportosítja a blog eddigi bejegyzéseit.

Ezalatt egy jó kis szolgáltatás rejtőzik: ha ide bejelentkeztek, akkor a blog minden hírét megkapjátok a megadott e-mail címetekre is, nem kell folyamatosan figyelnetek a blogot! (Ezt külön köszönjük Paszternák Ádámnak! 🙂 Ehelyett a Meta felirat alatt található RSS szolgáltatásokat is választhatjátok. Külön a hírekre és külön a bejegyzésekre is lehet kérni. A FIKSZ-en az RSS-ről Ádám szintén jó kis leírásokat tett közzé, egészen kezdőknek szólóan írta le a használatát. De írtam róla itt a blogon én is a Hírháló c. bejegyzésben.

JOBB OLDAL-on fent olvahatók kiemelve a legutóbbi bejegyzések címei, rájuk lehet kattintani, és olvashatók lesznek. Alatta a Kommentek felirat alatt láthatók a legutolsó hozzászólások: itt nézhetitek meg, hogy kik és mit szóltak hozzá a témákhoz legutóbb.

Alatta külön kiemeltem az iskolai könyvtári blogok címeit is, egy kattintás, és láthatjuk, hogy mivel foglalkoznak éppen a kollégák más iskolai könyvtárakban! Ha vannak a 3 blogon kívül még iskolai könyvtári blogok, kérem, jelentkezzenek! A Linkek felirat alatt fontosabb szervezetek, intézmények és honlapok elérhetőségei szerepelnek egy-egy link mögött. Ha valami fontosat itt nem találtok, hívjátok fel rá a figyelmemet, hogy bővítsek!

Kedves kollégák! Hívjátok fel a szakmai környezetetek, közvetlen kollégáitok figyelmét a Könyvtárostanár blog lehetőségeire és elérhetőségére! Fontos, hogy mindenkihez és gyorsan eljuthassanak az információk, a legfontosabb hírek, és mindenkinek módja legyen tapasztalatcserére, véleményének megosztására.

Üdvözlettel, Bondor Erika

4 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'Térkép'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'Térkép'.

  1. Hock Zsuzsanna szerint...

    2007. május 20., vasárnap | 15:09

    Pályázat Könyvtárostanároknak

    A Fővárosi Könyvtárpedagógiai Műhely
    pályázatot hirdet
    fővárosi könyvtárostanároknak a 2007.évben

    A pályázat témája: A „kézfogás” , a kapcsolatépítés lehetőségei az információs műveltség fejlesztésének érdekében

    Pályázni lehet az alábbi témákban:

    1. A könyvtárhasználattan oktatásának gyakorlata: miként lehet eredményesen használtatni diákjainkkal a periodikákat?
    A pályázatnak tartalmaznia kell az iskola könyvtárhasználattan tantervét, egy az időszaki kiadványok oktatására vonatkozó résztéma éves feldolgozásának tervét, valamint egy óra vázlatát.
    2. A „kézfogás” lehetőségei a szülői házzal
    3. A „kézfogás lehetőségei más könyvtártípusokkal

    A 2. és 3. altéma esetében az iskolai könyvtár éves munkatervét, valamint egy konkrét, már megvalósult együttműködés részletes leírását kell tartalmaznia a pályázatnak.

    A pályázatok beadási határideje: 2007. október.1. 14.00

    A pályázatokat jeligésen kérjük beküldeni ( zárt borítékban a pályázó adataival)!
    Hock Zsuzsanna könyvtárpedagógiai szakértő címére.
    (1088 Budapest, Vas u.8-10.)

    A pályázat kétfordulós, az írásbeli pályamunkák sorrendjének eldöntése érdekében a pályázókhoz a bírálók látogatást tesznek.

    A pályázat eredményhirdetése a Fővárosi Pedagógiai Napok keretében lesz.

  2. könyvtárostanár szerint...

    2007. május 18., péntek | 14:00

    Még annyit fűznék hozzá, hogy ma reggelre megjelent a blogon is a logónk – s ha sikerül, akkor egy kicsit harmonizáljuk a színvilágunkat is – legalábbis Paszternák Ádám dolgozik rajta!… 🙂

    Bondor Erika

  3. könyvtárostanár szerint...

    2007. május 17., csütörtök | 16:31

    Nagyon szívesen – már megérte reggel felhívni rá a figyelmet! 🙂 Ugye nem is olyan bonyolult?

  4. Szepesi Hajnal szerint...

    2007. május 17., csütörtök | 14:28

    Köszönöm a lehetőséget!

Szólj hozzá!

*