Békéscsabára, a Békés Megyei Könyvtár gyermekkönyvtárába „repült” a VándorBagoly díj

Tisztelt Kollégák!

2012-ben a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekciójának vezetősége megalapította a VándorBagoly díjat. A bagoly szobor elvándorolt hozzánk Bulgáriából, és hozta magával azt a nemzetközi üzenetet, hogy mennyire fontos az olvasás, a könyv szeretete, és mekkora a felelősségünk a jövő generációjával szemben. Ezután minden évben tovább „repül” egy gyermekkönyvtárba, oda ahol ezt az üzenetet a legszínvonalasabban, legkreatívabban adják tovább a gyermekeknek. A VándorBagoly díj átadására minden évben a Gyermekkönyvtáros Szekció őszi szakmai napján kerül sor. Jár hozzá egy Titkok Ládája is, melybe a gyermekolvasók rejthetik titkos üzeneteiket.

Ebben az évben a VándorBagoly Bizottság döntött további útjáról. A Bizottság elnöke: Haszonné Kiss Katalin, tagjai Kucska Zsuzsanna és Törökné Antal Mária. / Marcsi egy évig vigyázott rá könyvtárában, a dunaújvárosi József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárában, a gyermekolvasók nagy örömére. A Titkok Ládája pedig sok üzenetet rejt tőlük.:-)

A döntés alapján a Békés megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárába „repült” tovább, dicsérve Kiss Ildikó és Mecseki Éva gyermekkönyvtárosok munkáját. Az ünnepélyes átadásra Dunaújvárosban, szakmai napunk keretében került sor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A laudáció, emléklap és az átadásról készült képek megnézhetők honlapunkon: MKE Gyermekkönyvtáros Szekció http://www.gykszekcio.eoldal.hu

Sok sikert, jó munkát kívánunk!

MKE Gyermekkönyvtáros Szekció vezetősége

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Oros Sándor profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Admin profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe