Adatkezelési elvek

Adatkezelési elvek

Az adatkezelő neve: Magyar Könyvtárosok Egyesülete

Az adatkezelő székhelye: 1827 Budapest Budavári Palota F épület.

Elérhetőség: mke@oszk.hu

Az adatkezelés megnevezése: az adatkezelés a felhasználók önkéntes hozzájárulása alapján az internetes honlapon regisztrált felhasználók esetében

Az adatkezelés jogalapja: a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (Avtv.) 3. § (1) bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.

A kezelt adatok köre: a felhasználó által regisztrációkor kötelezően megadott adatok: felhasználónév, e-mail cím, jelszó, teljes név, MKE tagság kezdete, szakmai érdeklődési körök. A felhasználó önkéntes tevékenységének következtében az adatlapon megjelenő, vagy a profilban a felhasználó döntése alapján megadott adatok: pl. szervezeti tagság, elérhetőségek, weblap címe, iskolák, munkahely neve, munkakör, érdeklődési kör, feltöltött képek, albumok.

A honlap megtekintése során rögzítésre kerül a felhasználó számítógépének IP-címe, a látogatás kezdő és befejező időpontja, illetve bizonyos esetekben, a számítógép beállításától függően, a böngésző és az operációs rendszer típusa. Ezeket az adatokat a rendszer automatikusan naplózza. Az oldal cookie-kat (sütiket) használ, hogy adatokat tároljon a felhasználó számítógépén, de ezek nem tartalmaznak személyes adatokat, melyek a regisztrációnál kerültek megadásra, pusztán technikai szempontból szükségesek.

Az adatkezelés célja: a felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó jogosultságának azonosítása, valamint az igényelt szolgáltatás (pl. értesítések) kiküldésének lehetősége.

A honlap használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok tárolása, felhasználása kizárólag technikai célokra történik (pl. a szerverek biztonságos működésének elemzésére, utólagos ellenőrzésre). Az így nyert adatsorokat személyes azonosításra alkalmas, más forrásból származó információkkal nem kapcsoljuk össze.

Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén adunk át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra.

Az adatkezelés időtartama: az adatokat kizárólag addig kezeljük, ameddig a felhasználó a honlap szolgáltatásait használja, adatait, profilját el nem távolítja, vagy törlését nem kérvényezi. Amennyiben a felhasználó jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor adatait az adatkezelő azonnal törölheti.

A személyes adatok törlése: a felhasználó jelszava megadásával törölheti regisztrációját, illetve valamennyi megadott adatát.

Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége: a Magyar Könyvtárosok Egyesülete fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot módosítsa. A felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban: személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek az adatkezelő elérhetőségén.

Jogérvényesítési lehetőségek: a felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az Adatvédelmi törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is.

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Nagy Zoltán profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Oros Sándor profilképe
  Admin profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe