2016. szeptember 21. – Nemzetközi Békenap és a könyvtárosok

Tisztelt Kollégák!

 

A Mortenson Központ az Illinois Egyetemi Könyvtárral együttműködésben meghívja a világ könyvtárait és könyvtárosait, hogy együtt ünnepeljék szeptember 21-én a Nemzetközi Békenapot.

„A nemzetközi békenap megünneplését az ENSZ-közgyűlés 1981. szeptemberében megtartott 36. ülésszakán határozták el, s 1982-től minden év szeptemberének harmadik keddjén, az ENSZ-közgyűlés ülésszakának megkezdésekor emlékeztek meg róla. 2001. szeptember 7-én a békenap megünneplésének 20. évfordulójára készülődve a Közgyűlés úgy határozott, hogy 2002-től a békére való megemlékezésre a változó dátum helyett egy állandó napon, szeptember 21-én kerüljön sor. A Közgyűlés határozatában kimondja, hogy legyen ez a nap a tűzszünet és az erőszakmentesség napja a világon, felszólítja az embereket és a nemzeteket, hogy a béke iránti tiszteletük jeléül erre a napra szüntessék meg az egymás közti ellenségeskedést.” (http://mult-kor.hu/cikk.php?id=7073)

 

Kérjük a kedves kollégákat és könyvtárakat, hogy csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez saját programokkal és ötletekkel.

 

Kérjük, osszák meg, hogy hogyan is ünnepelik Magyarország könyvtárai és könyvtárosai a Nemzetközi Békenapot a https://librariesforpeace.org/ oldalon keresztül.

 

Köszönettel és üdvözlettel:

 

Gerencsér Judit

az MKE főtitkára

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Admin profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe