Moderálási alapelvek

Moderálási alapelvek

 • A honlap  valamennyi felhasználó részére ingyenesen vehető igénybe;
 • a honlap nyilvános tartalmait bárki olvashatja, de topicot/fórumtémát nyitni és a bejegyzésekhez hozzászólni csak a regisztrált tagok tudnak;
 • a fórum és a bejegyzések hozzászólásai moderáltak;
 • a hozzászólások tartalmáért a hozzászóló felel;
 • a hozzászóló nyilatkozik róla, hogy a hozzászólások nem keletkeztetnek szerzői jogi védelem alá tartozó művet, azokkal kapcsolatban ilyen igénnyel nem lép fel;
 • a honlap és a fórum szakmai színvonalát a moderátor és a szerkesztők igyekeznek minél magasabb szinten tartani, azonban a Magyar Könyvtárosok Egyesülete és Szervezetei nem vállalnak felelősséget a felhasználói hozzászólásokban található információk hitelességéért, a közzétett adatokért, képekért vagy más információhordozókért, ezek megbízhatóságáért, felhasználásukból eredő esetleges károkozásért illetve egyéb hátrányért;
 • a felhasználónév nem adható el és nem ruházható át.

Adminisztrátorunk, szerkesztőink mindent megtesznek annak érdekében, hogy közízlést sértő, bántó, személyeskedő, és ezekhez hasonló szólásszabadsággal visszaélő hozzászólásokat  a lehető legrövidebb időn belül eltávolítsák, azonban a hozzászólások napi 24 órás megfigyelése nem oldható meg. Ebből adódóan a honlap használója elfogadja, hogy az összes hozzászólás az adott szerzők nézeteit tükrözik nem pedig az MKE, annak Szervezeteinek, az adminisztrátornak vagy a szerkesztőknek az álláspontját,  így ők nem  tehetők felelőssé a hozzászólások tartalmáért.

A fentiek alapján elfogadom, hogy a honlap adminisztrátorának és szerkesztőinek jogában áll eltávolítani, szerkeszteni a hozzászólásaimat, vagy lezárni az általam nyitott témákat.

Az oldal cookie-kat (sütiket) használ, hogy adatokat tároljon a felhasználó számítógépén, de egyik sem tartalmaz személyes adatokat, melyek a regisztrációnál kerültek megadásra, technikai szempontból szükségesek. A megadott e-mail cím csak a regisztráció (és új jelszó) érvényesítésénél kerül felhasználásra.

Regisztráció

Mivel a honlap a valós szervezeti és tagsági viszonyokat tükrözi, a honlapon felhasználói fiókot csak regisztrált MKE tag hozhat létre, a nem MKE tagok felhasználói fiókja törlésre kerül. Ennek az elvnek megfelelően a honlapon szervezetek létrehozására az MKE adminisztrátora jogosult, valós MKE szervezetek  számára. A nem az MKE adminisztrátora által létrehozott szervezetek törlésre kerülnek.
Regisztráció esetén nevét, vagy az Ön által választott azonosítót más már nem használhatja, visszaélni vele nem tudnak. A regisztráció során egy felhasználónevet, jelszót, teljes nevet és egy létező e-mail címet kell megadnia, ahová a rendszer egy üzenetet postáz Önnek. A kapott e-mailben szereplő linkre történő kattintással tudja aktiválni felhasználói fiókját. Aktiválás után már be tud lépni a felhasználói fiókjába, kapcsolatokat építhet ki, csatlakozhat saját szervezetéhez. Aki egy adott szervezetnek a valóságban nem regisztrált tagja, annak a szervezethez való csatlakozását a honlapon a szervezet adminisztrátora törölheti amennyiben a szervezet nem fogad vendégregisztrálót a honlapon.

Adatbiztonság

A felhasználók adatait harmadik fél részére – jogszabályban meghatározott esetek kivételével (pl. bírósági megkeresés)  – nem adjuk ki. Szolgáltatásunkat az itt olvasható feltételek elfogadása esetén veheti igénybe. Az alapelvek megváltoztatásának jogát fenntartjuk, a felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított szabályzatot. A mindenkor érvényes verzió az MKE honlapján olvasható. Az MKE fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy technikai vagy egyéb okokból a szolgáltatást vagy annak egy részét korlátozza vagy felfüggessze. Az üzemeltető a kor technikai színvonalán, lehetőségeihez képest mindent elkövet azért, hogy a felhasználók számára biztosítsa az informatikai adatbiztonságot.

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Nagy Zoltán profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Oros Sándor profilképe
  Admin profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe