Felhívás – Fitz-díj

Mint már a tanácsüléssel kapcsolatos hírben megjelent, megalakult az új Fitz József-könyvdíj bizottság, tagjait is felsoroltam ott.

Ez a díj a mindenkori kulturális minisztérium díja, de a könyvtárosok javaslata alapján ítélik oda: az a könyv kaphatja, amelyik az elmúlt évben (2010) Magyarországon jelent meg, esztétikai megjelenésében és tartalmában is magas színvonalú. Műfaji megkötöttség nincs.

Tehát nem az olvasók között legnépszerűbb könyvekről döntünk! (Persze lehetnek átfedések!) A könyvészetileg magas színvonalú, ugyanakkor tartalmában is értékes könyvekre várjuk a javaslatokat a szerző, cím, kiadási adatok megjelenítésével.

Kérlek, tedd meg javaslatodat/javaslataidat! A javaslatokat a szervezetek tanácsi képviselőinek, elnökeinek kell elküldeni, de természetesen a bizottság bármely tagjának is el lehet juttatni.

Határidő: május 20.

Kérek minden könyvtárost, segítsen, hogy valóban szép és tartalmában is értékes könyv kaphassa a megtisztelő címet, ezzel is segítve a könyvtárak és könyvkiadók közötti kapcsolat javítását!

 

Bazsóné Megyes Klára
az MKE Tanácsának elnöke

1 hozzászólás

 1. […] Fitz díj az MKE honlapon A bejegyzés kategóriája: DíjakKiemelt szavak: egyesületünk nagyjai, Fitz-díj, javaslatkérés. Közvetlen link. ← Meghívó a SWETS rendezvényre […]

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Gerencsér Judit profilképe
  Oros Sándor profilképe
  Admin profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe