ZÖLD KÖNYVTÁR DÍJ – 2020. évi magyarországi díjazottja

           

A világ ismét a magyar könyvtárakra figyel! Az IFLA – a Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége – ENSULIB, a Környezetvédelmi, Fenntarthatósági és Könyvtárak Speciális Érdeklődésű Csoportja 2020-ban ötödik alkalommal hirdette meg a Zöld Könyvtár Díj pályázatát.

A felhívásra idén 50 pályázat érkezett be a világ különböző pontjairól. A 2020. év nyertes könyvtára a thaiföldi, Rangsit University Library lett. Az értékelésben 5 kiemelt díjazott könyvtárat emeltek ki és közülük a harmadik az Óbudai Platán Könyvtár – Ezüsthegyi Könyvtár, amely ismét jelentős elismerést jelent hazánk számára, nyugodtan mondhatjuk, hogy világszenzáció, hogy három egymást követő évben is sikerült a magyar könyvtáraknak ilyen kiemelkedő eredményt elérni. https://www.ifla.org/node/92963

2018-ban a Tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtár, 2019-ben a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár volt a nyertesek között.

 

A pályázat elkészítését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete is segítette.  Szívből gratulálunk az Óbudai Platán Könyvtár – Ezüsthegyi Könyvtár elkötelezett munkatársainak nagyszerű munkájához!

Pályázati anyaguk:

https://www.ifla.org/files/assets/environmental-sustainability-and-libraries/documents/ezusthegy-library.pdf

Nagyon sok szeretettel gratulálunk:)

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Oros Sándor profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Admin profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe