Szakmai továbbképzési nap és taggyűlés Kecskeméten

Időpont: 2018. március 5., hétfő

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Kecskemét, Piaristák tere 8.

A szakmai továbbképzési napunkat közösen szerveztük a Europe Direct Információs Központ Bács-Kiskun Megye munkatársaival, Rédai Árpádné és Gál Klaudia munkatársainkkal,
„Örökségünk: a múlt és a jövő találkozása” A kulturális örökség európai éve (2018) címmel.
Az európai programról és hazai eseményekről nyújtott tájékoztatást Puskás Anna, világörökségi és nemzetközi referens a Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárság Kulturális Örökségvédelmi és Kiemelt Fejlesztési Főosztály Világörökségi Osztály munkatársa, akik elérhetők https://europa.eu/cultural-heritage/about_hu címen is.
A kulturális örökség európai éve (2018) célkitűzéseihez kapcsolódik a könyvtárosok 2018. évi 50. vándorgyűlésének programja és a könyvtárosok világtalálkozójának tematikája, amely helyszíne Keszthely lesz.
Az előadás után megnéztük a Europe Direct Információs Központ Bács-Kiskun Megyei munkatársai által készített kiállítást a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban.
A szakmai napot követően megtartottuk szervezetünk taggyűlését, amelynek napirendi pontjai a következők voltak:
A 2018. évi programterv elfogadása
A 2018. évi költségvetés elfogadása
A 2018. évi tagdíj beszedése
A 2018. évi választás előkészítése. A Választási Bizottság felkérése
Előadó: Vasné Mészáros Katalin szervezeti elnök betegsége miatt Padányi Emese szervezeti titkár tartotta meg a taggyűlést.
Rövid, finom szendvics ebédet követően, az Alkotók Műhelyek, Közgyűjtemények megismerése programsorozatunk keretében a Szórakaténusz Játékműhely és Múzeum tevékenységét mutatta be Kalmár Ágnes művészettörténész, az intézmény vezetője, amely csodálatos élményt jelentett a programon résztvevők számára.
Az MKE Bács-Kiskun Megyei Szervezet köszönetét fejezi ki fenti szakmai napjának és taggyűlésének támogatásáért a Europe Direct Információs Központ – Bács-Kiskun megye, valamint a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár munkatársainak.

Padányi Emese
MKE Bács-Kiskun Megyei Szervezet titkára
Kecskemét, 2018. március 05.

europedirect kjmklogo

Kategória: A 2018. év eseményei | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*