Szomszédolás Mezőtúron

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Bács-Kiskun Megyei Szervezete „Szomszédolás” szakmai programja keretében látogatott Mezőtúrra, a mezőtúri városi könyvtárba. A program sikeres megvalósítását a mezőtúri városi könyvtár munkatársainak köszönhetjük!

2018. május 28-án, hétfőn nemcsak a célkitűzésünk valósult meg – a szomszéd megyék jelentős települési városi könyvtárainak és a város szellemi, kulturális értékeinek megismerése – hanem, ezen túlmenően egy város értékteremtő személyiségeivel és értékteremtő tevékenységeivel is megismerkedhettünk.

Köszönet az eredményes helyi szervezésért, a kollégák figyelméért. Köszönet az intézmény kapcsolatainak mozgósításáért, hogy olyan intézményekbe is bejuthattunk, amelyek hétfőn zárva tartanak, vagy korlátozottan fogadnak látogatókat.

A Túri Fazekas Múzeum, a Draskovits Kerámiagyűjtemény kiállításain szakszerű vezetést kaptunk a gyűjtemények vezetőitől. Az Alföldi Téglárium gyűjteményének megismerése kuriózum volt a kollégák számára. Meglepetés volt a Mezőtúri Református Kollégium és Könyvtár működésének és fejlesztésének megismerése. Vasas István főigazgató úr bemutatta, hogyan használták fel az utóbbi évtized állami támogatásait.

A kollégáknak külön is köszönjük a szakmai tevékenységük bemutatását, az igazgató asszonynak a szervezést, a koordinálást.

A szakmai tapasztalatok átadása, egy-egy könyvtári szolgáltatás tartalmának, folyamatainak megismerése visszajelzés a kollégáknak, mi az amit ők is csinálnak, amit nem csinálnának, és mi az, ami innovációként bekerülhet a jövőben a tevékenységükbe. Ilyen szempontból is eredményesnek értékeljük a látogatást.

Vasné Mészáros Katalin

Kategória: A 2018. év eseményei | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*