Zenei könyvtári ismeretek akkreditált tanfolyam

A Könyvtári Intézet (akkreditációs lajstromszám AL-1919, felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0258-04) 2012. tavaszára meghirdeti 30 órás akkreditált továbbképzési programját. Zenei könyvtári ismeretek I. Zenei könyvtári alapismeretek (PLB-1634) címmel.

A tanfolyam időpontja: 2012. május 24-25., 31., június 1.
Jelentkezési határidő: 2012. május 10.

Részvételi díj: 30.000,- Ft

A tanfolyam 30 órás, 2×2 napos.
A tanfolyam helyszíne: Könyvtári Intézet 1827 Budapest, Budavári palota F. ép.

A tanfolyam oktatói: Bándoli Katalin, Gócza Gyuláné, Gulyásné Somogyi Klára, Haszonné Kiss Katalin, Kenyéri Katalin, Zsoldos Marianna

Kérjük, a tanfolyam leírásánál található „Jelentkezési lap” feliratú linkre kattintva töltse ki a jelentkezési űrlapot. Ezután e-mailben kapja meg azt a letölthető pdf formátumú jelentkezési lapot, amely a már előzőleg kitöltött adatokat tartalmazza. Kérjük, hogy ezt kinyomtatva, aláírva postai úton juttassa el a Könyvtári Intézet Oktatási és Humánerőforrás-fejlesztési osztály címére (1827 Budapest, Budavári Palota F. épület)

További információ: Gaálné Kalydy Dóra; tel: 224-3876; e-mail: gaald@oszk.hu

A tanfolyam leírása

A képzés célja az, hogy a zenei dokumentumokkal dolgozó munkatársak elsajátítsák a zenei terület sajátosságaiból adódó speciális könyvtári ismereteket. A program megismertet a zenei könyvtárak történetével, szerepével, szolgáltatásaival, szervezeteivel; bemutatja a legfontosabb hazai gyűjteményeket, és ráirányítja a figyelmet a nemzetközi zenei adatbázisokra. Nagy hangsúlyt fektet a speciális zenei dokumentumok típusainak bemutatására, összefoglalja a gyűjteményépítés és kezelés sajátos követelményeit, lehetőségeit és módjait. Megismertet a zenei könyvtár szolgáltatásaihoz kapcsolódó marketing tevékenységgel és a rendezvényszervezés alapjaival. Bemutatja, milyen új lehetőségeket kínál az internet és a digitalizálás a zenei könyvárak számára. Végül körvonalazza a szolgáltatások jogi kereteit. A tanfolyam során a résztvevők alapvető jártasságot szereznek a zenei könyvtári munkafolyamatokban.

A bejegyzés kategóriája: Hír
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*