AIBM Magyar Nemzeti Csoport és MKE Zenei Könyvtárosok Szervezete a Müpában

Az AIBM Magyar Nemzeti Csoportja 2014. 10. 29-én tartotta ülését az MKE Zenei Könyvtárosok Szervezetével közösen egy csodálatos helyszínen, a Művészetek Palotájában a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár vendégeként. Beszámoló a Hangtárnokon: itt.

Gulyásné Somogyi Klára, az MKE Zenei Könyvtárosok Szervezete elnökének szavaival és néma tisztelgéssel megemlékeztünk a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt Cseriné Szilágyi Erzsébetről, aki az MKE Zenei Szekció vezetőségi tagja, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár zenei gyűjteményének könyvtárosa volt s az idei vándorgyűlésen vette át a Magyar Könyvtárosok Egyesületének emlékérmét:

Cseriné Szilágyi Erzsébet, Fehér Miklós, Gulyásné Somogyi Klára (fotó: Könyvtárvilág)

Mit éreztem, amikor megkaptam? Csodálkoztam, hiszen azt gondolom, hogy semmi különlegeset nem tettem, csak a feladatomat láttam, látom el. Természetesen nagyon jól esett az elismerés, és mi tagadás, büszke is voltam, amikor ott álltam a kollégák előtt, és hallgattam a laudációt. Akkor gondolkoztam el, hogy valóban sok dolgot végeztem az elmúlt évtizedekben. Kollégáktól kapni elismerést mindig értékes. Köszönöm az eddigi összes munkahelyi vezetőmnek, és kollégámnak, hogy lehetővé tették a programokon való részvételt, és adott esetben helytálltak a munkában, amikor hivatalos programon voltam.
Arra vagyok büszke, hogy megadatott az, hogy az lehet a munkám, amit nagyon szeretek. Könyvek és zene, ezek csodálatos dolgok. Együtt különösen. Ha még segíteni is tudok az érdeklődőknek, az még ráadás öröm. Azon még nem gondolkoztam, hogyan befolyásol a kitüntetés. Dogozom tovább az Egyesületben is, amíg bizalmat szavaznak a kollégák, és a Zenei Gyűjteményben is, amíg lehetőségem van rá. Úgy érzem, hogy nagyon jó volt hallani, hogy a Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének dolgozója. És hogy ez a dolgozó én voltam…” /forrás: Könyvtárvilág/. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

A bejegyzés kategóriája: Beszámoló
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*