Az AIBM Magyar Nemzeti Csoport és Szervezetünk közös rendezvénye

Meghívó

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit az AIBM Magyar Nemzeti Csoport és a Magyar Könyvtáros Egyesület Zenei Könyvtárosok Szervezete közös rendezvényére 2013. november 21-ikén, délelőtt 10.30 órai kezdettel, a LFZE Zenetörténeti Kutatókönyvtárába. (Budapest, Vörösmarty u. 35.)

Napirend:

  1. Rövid összefoglaló az AIBM bécsi konferenciájáról, Gócza Julianna
  2. Joseph Haydn kottagyűjteménye, Mikusi Balázs
  3. Kérdések és lehetőségek egy “lendületes” archívumban, Szabó Ferenc János
  4. Gyimes Ferenc és Vavrinecz Veronika köszöntése.

Somogyi Klára rövid összefoglalója:

November 21-én a Régi Zeneakadémia Könyvtárában az AIBM Magyar Nemzeti Csoportjával közösen rendeztük meg az év utolsó összejövetelét.
Ez alkalommal meghallgattuk Gócza Juli összefoglalóját az AIBM működéséről és a bécsi konferenciáról. Ezt követően két, a konferencián elhangzott előadás magyar nyelvű változatát ismerhettük meg. Mikusi Balázs (az OSZK Zeneműtárának vezetője) Haydn kismartoni kottatáráról beszélt, Szabó Ferenc János pedig az MTA Zenetudományi Intézete Lendület kutatócsoportjának tevékenységével, ezen belül a 20-21. századi magyar zenetörténet archívumának létrehozásáról és működéséről tájékoztatott bennünket.
Az élvezetes előadások után két kollégánkat köszöntöttük 80. születésnapja alkalmából: Vavrinecz Veronikát és Gyimes Ferencet. A jókívánságok és az emlékek felelevenítése, a beszélgetések  mind azt az örömet fejezték ki, hogy találkozhattunk velük. Ezen a fórumon is szeretném köszönteni őket: egészséget, békét, örömet, vidámságot kívánva nekik!

Kategória: Beszámoló | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*