Szakmai kirándulás Egerbe 2015.08.20.-22.

Az MKE Veszprém Megyei Szervezete idén is szakmai kirándulásra invitálja tagjait és az érdeklődőket. Program:

Első nap, 2015.08.20.

Indulás Veszprémből: 6:30-kor a Laczkó Dezső Múzeum előtti parkolóból. Kb. 10 órakor érünk Hatvanba, ahol két múzeumot tudunk megnézni. Az egyik a Grassalkovich kastélyban a vadászati múzeum, a másik pedig a Hatvany Lajos Múzeum. Hatvan után Gyöngyösön állunk meg, ahol megtekintjük a Ferences Emlékkönyvtárat, majd Eger előtt még megállunk Tarnaszentmárián, ahol hazánk egyik legrégibb templomocskáját látogatjuk meg. Este nyolc óra körül érünk a szállásra, ahol meleg vacsorával várnak minket.

 Második nap, 2015.08.21.

A szálláson elköltött reggeli után Egerben töltjük a második napot, ahol először ellátogatunk a Gárdonyi Emlékházba, útközben megnézzük a Valide Szultána fürdő romjait, majd az Egri Főegyházmegyei Könyvtárat. Ezen a napon az ebédet önállóan oldjuk meg. Ebéd után lehetőség van csoportos várlátogatásra, amennyiben összejön egy csoportravaló a könyvtárosokból! A délután során a további nevezetességek megtekintése egyénileg tervezhető.

Este hat órakor csoportos borkóstolóra megyünk a Szépasszony-Völgybe, majd ugyanitt együtt vacsorázunk.

Harmadik nap, 2015.08.22.

Reggeli után Sirok felé vesszük az irányt, ahol bejárjuk a várat. A várlátogatás után a recski Nemzeti Emlékparkba megyünk, majd Parádon a Kocsimúzeumba. Továbbindulásunk előtt itt elköltünk egy késői palóc ebédet, majd Veszprém felé vesszük az irányt, hogy fél kilencre hazaérjünk.

​Költségek:​

  • A kirándulás befizetendő költsége 18.000 Ft a Veszprém Megyei szervezet tagjainak, 21.000 Ft nem tagoknak. Ez az ár tartalmazza: szállás, utazás, két reggeli (08.21. és 22.), egy ebéd (08.22.) és egy vacsora (08.20.)
  • A közös programokra a belépő (Hatvany Múzeum, Ferences Emlékkönyvtár, Gárdonyi Emlékház, Egri Főegyházmegyei Könyvtár, Siroki vár, Recski munkatábor, Kocsimúzeum) 3300 Ft (nyugdíjasoknak 2150 Ft) a buszon fizetendő.
  • A négy boros borkóstoló és vacsora fakultatív a második napon, ennek ára 1900 Ft + a vacsora, amit a jelentkezőkkel egyeztetünk.
  • Az egri várlátogatás 1200 Ft illetve 600 Ft (nyugdíjasoknak)

A múzeumi programok természetesen nem kötelezőek!

Étkezések:

A szállásunkon egy vacsorát és két reggelit fogyasztunk, hazafelé Parádon együtt ebédelünk. A jelentkezőkkel egyeztetjük az igényeket.

Utazás:

45 fős busszal utazunk, a balatonalmádi Tászler busz lesz a partnerünk. Útközben természetesen tervezünk pihenőket, hogy egy kicsit kinyújtózhassunk a hosszú úton.

Szállás:

2-3-4 fős zuhanyzós szobákban szállunk meg, a Szent Lőrinc Hotel** és Kollégiumban. Ez a városközponttól 2-3 km sétára található. Reggelit mindkét napon nyolc órakor kapunk.

​Jelentkezés:​

Jelentkezni augusztus 5-ig lehet Szóllás Péternél és Schreiber Mártánál.

Bármilyen felmerülő kérdéssel forduljatok Péterhez, akár e-mailben, akár telefonon (pszollas@gmail.com, 20/490-16-07)

Fizetni átutalással a 11708001-20570701 számú számlaszámra (ebben az esetben ezt e-mailben is jelezzétek a schreiber.marta@gmail.com címre) vagy személyesen Mártánál a könyvtárban hétfőtől csütörtökig 8.00-16.30 között, pénteken 8.00-13.30 között. (Telefonon azért egyeztessetek, nehogy épp véletlenül ne találjátok bent Mártit – 20/236-5333 vagy 30/353 8716 vagy 88/560-610 /102 mellék)

A jelentkezéskor írjátok meg, hogy a fakultatív programokra jöttök-e, (borkóstolóra és az ottani közös vacsorára, valamint az egri vár közös látogatására)

Kategória: Nincs kategorizálva | Címke: , , | Hozzászólás most!

Nyugdíjas találkozó Sümegen

Kedves Nyugdíjasok, kedves Tagtársak, kedves Kollégák!

Ahogy régebben jeleztük, 2015. június 2-ánSümegen tartjuk az idei nyugdíjas-találkozónkat, melyre mindenkit sok szeretettel várunk. A szakmai nap programja a következő:

9.45-10.00. között találkozunk a könyvtárban (Széchenyi Gy. u. 9-11.).

Egy kis beszélgetés és a helyi könyvtárral történő megismerkedés után a délelőtti program városnézés lesz. Elmegyünk a püspöki palotába és megnézzük a plébániatemplomot is. Még ebéd előttre tervezzük Bedécs Gyula: A Kárpátok hágóin át Galíciába – Az I. világháború emlékhelyei című könyvének bemutatóját is.

14.00 óra körül ebédelünk a Kisfaludy Vendégházban.

A szakmai napon szeretettel várunk minden kollégát, természetesen nem csak az egyesületi tagokat. Az egyesület tagjainak sorában örömmel fogadjuk az új jelentkezőket. Jelentkezési lapot szívesen küldünk, adunk, de letölthető az MKE honlapjáról is http://mke.info.hu/tagsag/csatlakozas/ .

Minden felmerülő kérdésre igyekszem válaszolni vagy a fenti e-mail címeken, vagy a 20/236-5333 telefonszámon.

Üdvözlettel:

Schreiber Márta                                        Szóllás Péter
titkár                                                         elnök

Kategória: A szervezet rendezvényei | Címke: , , | Hozzászólás most!

Meghívó

Szeretettel várunk benneteket 2012. február 27-én, hétfőn, idei év eleji egyesületi közgyűlésünkre, valamint az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézettel, és a Krúdy Gyula Városi Könyvtárral közösen szervezett szakmai rendezvényünkre.

Helyszín:

Krúdy Gyula Városi Könyvtár, Várpalota, Szent István út 28.

Program: Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: A szervezet rendezvényei | Hozzászólás most!

Újabb tájékoztató a muzeális intézmények látogatóit megillető kedvezményről

Kedves Tagtársaink!

Fehér Miklós tájékoztató levelét ajánljuk figyelmetekbe a muzeális intézmények látogatóit megillető kedvezményről:

“Kedves Kollégák!

Fogyóban vannak a munkakörünkhöz, közalkalmazotti státusunkhoz kapcsolódó juttatások. Már nincs könyvvásárlási keretünk, elvétve van ruhapénz, étkezési hozzájárulás, közlekedési költségtérítés, internet támogatás…”

A teljes cikk az MKE főoldalán

Kategória: Hírek | Hozzászólás most!

Szakmai út Szlovákiába

Időpontja: 2011. október 21-23.

(péntek-szombat, vasárnap)

Az útitervben szerepel:Kassa, Bártfa, Lőcse, Eperjes, Késmárk,
de 
Lubló és Podolint sem hagyjuk ki.

Megnézünk templom, kriptát, börtönt, megyünk könyvtárba, múzeumba és toronyba, ki-ki erőnléte és kedve szerint. Megkoszorúzunk szokás szerint több emléktáblát, s megkóstolunk többféle szlovák sört.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Címke: | Hozzászólás most!

Alkotó könyvtárosok Veszprém megyében

FELHÍVÁS

Alkotó könyvtárosok

Veszprém megyében

Kedves Könyvtáros Kollégák! Kedves Tagtársaink!

Az MKE Veszprém Megyei Szervezete és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet többféle programot szervezett már az évek során, amelyek a könyvtárosok képzését, tájékozódását szolgálták, s egyben alkalmat teremtettek az ismerkedésre a különböző könyvtárak, s a más könyvtárakban dolgozó kollégák között.

Úgy érezzük, mégsem ismerjük egymást eléggé.

Vannak, akikről tudjuk, hogy helytörténettel, könyvtártörténettel foglakoznak, vagy ismerünk kiváló népművészt és költőt is közöttünk. Több esetben azonban rejtve marad előttünk akár a közvetlen munkatársunk szakmán kívüli érdekes, értékes tevékenysége. Időnként rácsodálkozunk, ha véletlenül kiderül valakiről, hogy rendelkezik valamilyen kiemelkedő képességgel, ír, fest, fotózik, szaval, énekel, zenél, vagy éppen különös hobbija van.

Szeretnénk hozzájárulni, hogy az alkotó könyvtárosok megmutathassák magukat a megyebeli munkatársaik előtt, s esetleg szélesebb körben is.

Ennek érdekében felhívást teszünk közzé:

2011. július 10-ig várjuk azoknak a könyvtárosoknak a jelentkezését, akik szívesen bemutatkoznának a többiek előtt.

A jelentkezők számának és tevékenységük jellegének megfelelően az ősszel, s a továbbiakban a jövő év folyamán több találkozót és vándorkiállítást szeretnénk ezek alapján összeállítani.

Az első programra az őszi könyvtári napok keretein belül, annak részeként kerülne sor.

Kérjük, aki szeretné, hogy „látva lássák”, töltse ki a mellékelt jelentkezési lapot és vigye, vagy küldje el Pardiné Mórocz Magdolnának a megyei könyvtárba (pardinem@ekmk.hu, 88/560-610/125).

Veszprém, 2011. június 23.

A sikeres együttműködés reményében, üdvözlettel:

 

Pálmann Judit                                             Sárköziné Sárovits Hajnalka

igazgató s.k.                                                                                 elnök s.k.

 

Pardiné Mórocz Magdolna

titkár s.k.

Kategória: A szervezet rendezvényei | Hozzászólás most!

Nyugdíjas-találkozó Zircen

Szeretettel hívjuk az egész megyéből nyugdíjas tagtársainkat, könyvtáros kollégáinkat
Zircre, a hagyományos nyugdíjas-találkozónkra.
2010. június 20-án, hétfőn, találkozzunk a városi könyvtárban!

Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Tourinform Zirc

http://www.vkmh-zirc.koznet.hu
Zirc, József Attila utca 1.
(88) 593 810

Gyülekezés 9 órától a könyvtárban. 10 órára átmegyünk az ciszterci apátság épületébe, ahol megtekintjük az OSZK Reguly Antal Műemlékkönyvtárában Németh Gábor könyvtárigazgató kalauzolásával „A zirci apátság kincsei” című, egyedülálló kódex-kiállítást.

Az előadás után a Vörös toronyba is fölmehet, aki gyönyörködni szeretne az onnan nyíló panorámában.

A városi könyvtár 2 munkatársa lesz az idén a szakács, akik bográcsgulyással várják a szakmai programon elfáradt társaságot.

A könyvtár kellemes, árnyas udvarán elköltött ebéd után borozgatás, süteményezés közben Kertész Károly és Dr. Hernádi László beszél, emlékezik a Zircen töltött éveikről.

Ásványvízről, kávéról gondoskodunk, de az előző évekhez hasonlóan bíztatjuk a résztvevőket, hogy egy kis süteménnyel, nassolnivalóval, esetleg házi készítésű innivalóval kedveskedjenek egymásnak.

A régi és új fényképeit, a szép emlékeit és a jókedvét senki ne felejtse otthon!

A találkozóra várjuk a könyvtárak igazgatóit is, akiket kérünk, hogy értesítsék nyugdíjas könyvtárosaikat, s aki teheti, segítse őket eljutni Zirce. Jelezze, aki saját autóval jön, s mást is szívesen elvinne. Igyekszünk egyeztetni a közlekedést, hogy mindenki odaérjen időre. Veszprémből több busz is indul Zircre 9 óra tájban: 8.55; 9.08, 9.10-kor.

A jelentkezéseket Pardiné Mórocz Magda várja minél előbb személyesen, vagy a pardinem@ekmk.hu e-mail címen, vagy a 88/560610/125; 30/2053507 telefonszámokon.

Kérünk mindenkit, adja tovább a hírt, ne maradjon le senki sem a találkozóról.

Zirc-Veszprém, 2011. június 8.

A viszontlátás reményében üdvözlettel:

Pardiné Mórocz Magdolna                              Benczikné Tóth Magdolna
titkár                                                                  igazgató
MKE Veszprém Megyei Szervezete              Városi Könyvtár
Eötvös Károly Megyei Könyvtár
és Közművelődési Intézet

Kategória: A szervezet rendezvényei | Címke: | Hozzászólás most!

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA ZIRC, 2011. június 18.

Agrárműszaki Emlékek Gyűjteménye – Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium

1800-tól 2400 óráig a Szabadság u. 10. sz. alatt (Tanműhely):

Kategória: Rendezvények a megyében | Címke: | Hozzászólás most!

Szakmai nap a megújult kolontári könyvtárban

2011. június 16-án, csütörtökön

PROGRAM

9.45 A résztvevőket köszönti: Tili Károly, Kolontár polgármestere, és

Soháné Csóka Zita, a kolontári Táncsics Mihály Általános Iskola és Könyvtár intézményvezetője Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: A szervezet rendezvényei | Címke: , , | Hozzászólás most!

A vörösiszapban tönkrement könyvtári gépjármű pótlása

A 2010. október 4-ei katasztrófában totálkárossá vált gépjármű pótlására 2010. október 14-én a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Veszprém Megyei Szervezete alszámlát nyitott „Devecser és kistérsége iszapkárt szenvedett könyvtáraiért” elnevezéssel, hogy az itt összegyűlt összeggel segíthesse minden felajánló a devecseri intézmény további működését.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Hírek | Címke: | Hozzászólás most!