A Múzeumi és Műszaki Szekció közös hajós sétaútja

 FELHÍVÁS ÉS TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Tagtársak!

Felhívjuk a figyelmet  a Múzeumi és a Műszeki Szekció
„VÍZEN JÁRÁS”
című hajós sétaútjára a Tiszán!

amelyre az MKE 55. Vándorgyűlésén SZEGEDEN kerül sor

Időpontja            2024. július 19-én du. 14.30 és 16.00 között,
Indulás helye:   Hegyalja nevű vízibuszon, amely a Huszár Mátyás rakpartól fog indulni a Roosevelt tér alatti hajó kikötőből !

Jelentkezni lehet:

Azoknak az MKE tagtársainknak, akik részt vesznek a Múzeumi és a Műszaki Szekció közös délelőtti előadásain (2024.07.19-én) rendkívüli kedvezményt biztosítunk erre a kivételes programra.
Akik előzetesen, vagy 2024.07.19-én délelőtt a SZTE JATIK 1. sz. előadótermében (Szeged, Ady tér 10.), a szekcióink szakmai programján való részvétel során jelentkeznek csak 1800 Ft /fő támogatási díjat kell fizetni, ellentétben a több ezer forintos csomagárral.

Erre a programunkra előzetesen is lehet regisztrálni, a részvételi szándékot jelezni az MKSZ titkáránál Prokné Palik Máriánál (prokne.palik.maria@bme.hu) és Dr. Kreutzer Andreánál a MUSZ titkáránál (mke.musz@gmail.com).

Az előzetesen regisztráló, tagtársaink részére 2024.06.28-ig biztosítunk lehetőséget részvételi szándékuk jelzésére. A részvételi szándék jelzésekor kérjük megadni a jelentkező: nevét, elérhetőségét (e-mail, vagy mobilszám), MKE tagsági kártyájának számát és nyilatkozatát arra vonatkozólag, hogy a támogatási díjat készpénzben, vagy átutalással kívánja teljesíteni. Hiányosan küldött regisztrációt nem tudunk figyelembe venni. Az átutalással fizető jelentkezőink részére az átutalás részleteiről, hivatkozásairól válasz e-mailt küldünk.

Fizetési lehetőség

A délelőtti szekció ülésen Antal Lajosné, az MKSZ EB bizottságának tagja fogadja a szekcióülésen résztvevő, érdeklődő tagjaink helyszíni jelentkezését, a készpénzes befizetés lehetőségének biztosításával együtt.

Tisztelt és Kedves Tagtársaink!

Mint mindenki, aki az MKSZ vándorgyűlési programjait évek óta figyelemmel kíséri, ismerheti, hogy ahol csak lehetőségünk van, szeretjük az amúgy „száraz” előadásokat „Vízen járva” élményekben gazdaggá és érdekessé tenni azáltal, hogy egy-egy nagy tavi vagy folyami hajóra szállva ismerkedünk meg egy oda vágó műszaki és ha lehet egyben muzeális vonatkozású előadásunk témájával és egyben így be is barangolhatjuk az adott táj és város – jelesül most Szeged – legjelesebb emlékeit. Így nagy élményekkel gazdagodhatunk, ahogy a nagy szegedi költő  Juhász Gyula mondja ”Érzem, hogy az öreg Tisza felett, az örök élet csillaga remeg”.

Most idén azt terveztük, hogy délelőtt meghallgatjuk Tóth István a Móra Ferenc Múzeum történész-muzeológus előadását a Szegedi fürdőzésről és higiénia történetéről, majd szintén az Ő tájékoztató vezetésével megismerkedünk a Tiszának a város éltében betöltött évszázados szerepével.

Így az un. „Vízen járás” egészen a 20. század elejéig természetes közlekedési cselekmény és lehetőség volt a szegediek számára. Manapság már a hajózás és a vízi élet nem elsősorban a napi utazási cselekmények közé tartozik, de örvendetes tény, hogy a hosszabb-rövidebb sétahajózások, kirándulások során megismerhetjük a Tisza sajátosságait és szépségeit, a vízi világot.

Szeged különleges városi képeit alaposan megtekinthetjük a hajóutunk során, és a Maros torkolatáig is eljutva képet alkothatunk az un. boszorkány sziget mesebeli világának rejtelmeiről is. A közel másfél órás sétahajó utunk során Tóth István muzeológus kolléga szakvezetésében lehet része a résztvevő tagtársainknak.

MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐNK JELENTKEZÉSÉT VÁRJA
szekcióink vezetősége nevében.

Farkas István elnök,
Nagy Zoltán tiszteletbeli elnök és
Dr. Kreutzer Andrea titkár

 a Múzeumi és a Műszaki Szekció részletes programját a Vándorgyűlésen lásd itt

A bejegyzés kategóriája: 2024, Meghívó, Nincs kategorizálva, Szeged, Vándorgyűlések
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*