Beszámoló a Digitális Örökségünk Útján konferenciáról

Az MKE Műszaki Könyvtáros Szekciója 2019. február 27.-én az OSZK-ban megtartotta szakmai konferenciáját

 Nemzeti dokumentumkincsünk országos könyvtári digitalizálási stratégiája és megvalósítása az OSZK-ban  címmel.

Az új nagyteljesítményű scannerek az OSZK-ban

 

Dr.Tüske László

A konferenciát megnyitotta Dr. Tüske László az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója

 

Sörény Edina

 

 

 

 

 

.

.

Sörény Edina, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság Könyvtári és Levéltári Főosztály vezetője  “Tervek és trendek a könyvtárak és a könyvtárügy érdekében”  címmel tartotta meg nyitó előadását.

 

Lendvay Miklós

Lendvay Miklós Országos Széchényi Könyvtár Információtechnológiai Igazgatóság vezetője “Az országos egységes könyvtári adatrögzítési, dokumentum feldolgozási szoftver bevezetéséről. Az új, megosztott együttműködési platform koncepciója. (Országos Könyvtári Platform)” címmel tartotta meg előadását.

Elbe István

.

.

.

.

.

Elbe István az Országos Széchényi Könyvtár Információszolgáltatási Igazgatóság vezetője”Országos digitalizálási tervek megvalósítása az OSZK-ban” címmel tartott előadást.

Elbe István előadásának nyitóképe

 

Győrffy Szabolcs

Győrffy Szabolcs az  Országos Széchényi Könyvtár Digitalizáló Osztály vezetője  “A könyvtárak országos Digitalizáló Központja létrehozásáról és terveiről” címmel tartott előadást.

.

.

Frank J. Epple a Regional Sales Manager, Zeutschel GmbH vezetője “Quality Criteria for Scanning Systems” angol nyelven tartotta meg  előadását, amelyet Vincze Nagy Anna fordított magyar nyelvre.

Frank J. Epple és Vincze Nagy Anna

 

Louscha László

Louscha László  a PEDRO Kft. műszaki vezetője “Hardver- és szoftverfejlesztések az állományvédő digitalizálási központ megvalósítása érdekében” címmel tartott előadást.

Nagy Zoltán

 

 

 

 

 

Nagy Zoltán a konferenciát szervező Műszaki Könyvtáros Szekció elnöke foglalta össze az elhangzottakat  majd zárta be az egész napos konferenciát.

 

Az előadások után az OSZK Digitalizáló Műhelyének bemutatására került sor szakmai vezetéssel.

 

Az OSZK Dísztermét  közel kétszáz fős hallgatóság töltötte meg, amely az előadásokat nagy érdeklődéssel követte végig. A visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy az átlagon felüli érdeklődés a konferencia magas színvonalának és a témák aktualitásának volt köszönhető.

Nagy Zoltán
elnök

A konferencia hallgatósága

Meghívó

Az előadások anyagai innét letölthetőek

Fotók az eseményről  (Karasz Lajos fotói)

A bejegyzés kategóriája: Kiállítások, Konferenciák, Könyvtár látogatások, Meghívó, OSZK, OSZK programok, Rendezvények, Rólunk
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*