Tanulmányút Bécsbe 2018

                                                      MEGHÍVÓ

az MKE Műszaki Könyvtáros Szekció  tanulmányutat szervez Bécsbe
                                               2018 december 05 én
              a nagyszabású Claude MONET kiállítás megtekintésére,
a nevezetes bécsi adventi ünnepségen teendő sétára  a Rathausplatzon,  és
Sopronba az 1863 óta működő nevezetes LŐVÉR pincébe
        egy kora esti  tájékoztatóval   és kóstolóval egybekötött látogatásra

Monet_Trouville-i_parton

Utazásunk központi  célja , hogy    eljussunk Az Albertina Múzeumba ahol a  több mint 20 év után most először szenteltek  nagyszabású  s  eddig legátfogóbb  Claude MONET a „ Fény mesterének”  kiállítását megtekinthessük. Ezen a  tárlaton több mint 40 nemzetközileg elismert múzeumból és magángyűjteményből kölcsönzött több mint 100 kiemelkedő festményét láthatjuk majd  az impresszionizmus nagy mesterének.

Nem kevéssé érdekes a bécsi Városháza terén közel száz éve minden adventben megrendezésre került igen hangulatos karácsonyi vásár megtekintése és szép kézműves  kis ajándékok fakultatív beszerzésének lehetősége is terveink szerint közel két óra szabadidős séta keretében.

Délután 16 óra körüli indulással Sopron felé indulunk vissza ahol a városnak Lővér hegyi részén lévő történelmi múltú pincéjénél állunk meg ahol ismertetést kaphatunk  nevezetes  Sopron –Balf és a Fertő tavi tájegységük  szőlőtermeléséről s nevezetes   boraik, üdítőitalaik, házi hús és sajttermékeik megkóstolásával együtt,

Indulás.:       2018.decemeber 05-én reggel. 06 órakor Budapesten a Blaha Lujza téren a Corvin     Áruház előtti parkolóból   a Romcar szokásos panorámás légkondicionált autóbuszával.

Érkezés:    2018. december 05-én szerdán cca 22óra körül Budapestre a Blaha Lujza térre a Corvin Áruház parkolójába .

Az Albertina Múzeumba a Monet kiállításra a  belépőt  igyekszünk előzetes levelezéssel szakmai csoport kedvezménnyel beszerezni.  Természetesen akinek un ICOM kártyája van ,azoknak itt is ingyenes belépést biztosítanak,

Részvételi dij: tagjainknak 8.OOO Ft   + 15 euro..

Jelentkezésre és  befizetésre:
Fazekas Gáborné Jutkánál(  fazekas.jutka@gmail.com előzetesen email -ben ill telefoni egyeztetéssel 06 30 460 9380, és
Antal Ellinél  (antallne54@gmail.com) és személyesen is 2018. november 28-án du, 14 óra és 16 óra között az OSZK-ban a Büfé előtti térben is lehetőség lesz,de legkésőbb az elutazás előtt december 3.ig meg kell történjen, az idő rövidsége miatt csak  közvetlen készpénz  fizetés útján.

 A várhatóan érdekes és  szép utazásunkra várjuk minél több tagtársunk és családtagjaik, kollégáink, ismerőseink jelentkezését!

Nagy Zoltán MKSZ elnök (znagy@oszk.hu)

Link a bécsi kiállításra

 

A bejegyzés kategóriája: Ausztria_2018, Bécs, Hírek, Kiállítások, Meghívó, Monet kiállítás
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*