Beszámoló az MKSZ 2018 évi nyitó rendezvényéről

Ahogy a Meghívónkban is meghirdettük idén is az OSZK Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozatához kapcsolódva jöttünk össze a Műszaki Szekció tagságával
2018 január 25én délután 14 órára a Budavári Paloták F. Épületének a VIII szinten lévő un. Társalgó termébe.

2018-as rendezvénytervünk megvitatása

2018-as rendezvénytervünk megvitatása

Itt az MKSZ tagsága nevében Nagy Zoltán köszöntötte a megjelenteket és ismertette a Műszaki Szekció 2018 évi programjainak tervezetét.

Ezek között külön kiemelten szólt az idén 50. jubileumi évfordulójához érkező Vándorgyűlésről, mely Keszthelyen lesz 2018. július 3-és 5 között. Erre az alkalomra egy un, Vándorgyűlés-történeti kiállítást kell szervezni, amelyhez az MKSZ is csatalakozik jelentős tárgyi és képi emlékanyagot kíván összegyűjteni. Ennek a céljából egy 3-4 fős un ad hoc munkabizottságot hozunk létre, akik április végére egy un, saját műszaki szekciós un tabló kiállítást is elő tudnak készíteni. Már ezen az alkalommal is jelentős számú felajánlás érkezett, amelyet köszönettel fogadott a vezetőségünk.

A további rendezvényeinket pedig kellemes tea és sütemények elfogyasztása mellett vitattuk meg.

Fazekas Jutka és Antall Elli a tagdíjakat gyüjti

Fazekas Jutka és Antall Elli a tagdíjakat gyüjti

Mind e mellett az MKSZ fő pénzügyi képviselői Fazekas Jutka és Antal Elli szorgalmasan begyűjtötték a tagdíjakat az e célból is megjelent kedves tagtársainktól, amelynek során már eddig is cca. 50 fő rendezte az idei tagsági viszonyait.

Ebből a célból február 15 –re újabb befizetési lehetőséget fogunk biztosítani tagjainknak meghirdetve a Muszkon hírportálunkon is.

Vitray Tamás elbűvölte a közönséget

Vitray Tamás elbűvölte a közönséget

Ezt követően jól eső érzéssel és jelentős érdeklődéssel vonultunk le együttesen az OSZK VI. emeletén lévő zsúfolásig megtelt cca. 150 fős Dísztermébe, hogy meghallgathassuk VITRAY Tamást a” Csak ülök és mesélek” címmel tartott visszaemlékezéseiről.

Ezt a nagy sikerű műsorát az OSZK Könyv- Tárlat sorozatának mostani a Játékos Évad címet viselő programja keretében adta elő változatlan. nagy sikerrel. Beszélt az igazi tartalmas kvíz műsorok jelenlegi hiányáról is. Be is mutatott néhány fel és kitalálós játékot.

2018_Évnyitó20_Grund_Szinház5-500Ezt követte a Grund Színház fiatal művészeinek un szituáció játékot fergeteges sikert arató bemutatója, amelybe bevonták a jelenlévő könyvtárosokat is így többek között a mi műszaki szekciós tagjaink közül is többen „előadó művészekké” válhattak egy egy szép pillanatara.

A Grund Szinház szituációs gyakorlata

A Grund Szinház szituációs gyakorlata

A sok szép új élményt még visszatérve az előadások után a Társalgó terembe kiértékelhettük megállapítva, hogy kulturális élményeket tekintve „ez az évünk is jól indulhatott.

Rendezvényünk hallgatósága

Rendezvényünk hallgatósága

Nagy Zoltán
elnök

 

Meghívó
Letölthető pdf:
Meghívó_az_MKSZ_2018-as_évnyitójára

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Közgyűlés, OSZK programok, Rendezvények
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*