Beszámoló a MOKSZ 3 Egészség–információ–könyvtár konferenciáról

Egészség–információ–könyvtár szakmai konferencia
 május 18.

 Semmelweis Egyetem, Elméleti Orvostudományi Központ
 Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége (MOKSZ),
társszervező: Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár

 Az egészségműveltség és a prevenció témák köré épülő konferenciára érkeztek az orvosi, egészségügyi intézmények könyvtárosai, az ország különböző pontjairól.

A konferencia elnöksége Szluka Péter, Dr.Bagdy György, Szalóky Gabriella és Dr.Páva Hanna

A konferencia elnöksége Szluka Péter, Dr.Bagdy György, Szalóky Gabriella és Dr.Páva Hanna

A rendezvényen a nyitó plenáris ülés Dr. Páva Hanna, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóságának főigazgatóhelyettese előadásával kezdődött, melyben könyvtári és informatikai fejlesztés fontosságát hangsúlyozta, ezt követően Dr. Bagdy György Semmelweis Egyetem tudományos rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket. Beszédet mondott továbbá a Kultúráért Felelős Államtitkárság Közgyűjteményi Főosztályának könyvtári referense, Szalóki Gabriella is, melyben a tudományos kutatás fontosságát emelte ki.

Prof.Dr Ádány Róza és Dr.Palotay Mária

Prof.Dr Ádány Róza és Dr.Palotay Mária

Tudományos előadást tartott Dr. Ádány Róza (Debreceni Egyetem), Dr. Perczel-Forintos Dóra (Semmelweis Egyetem), Dr. Lelovics Zsuzsanna (Kaposvári Egyetem), Wiesner Edit (Lemma coaching), Dr. Koltai Júlia (Magyar Tudományos Akadémia) és Kun Eszter, Tamásné Bese Nóra (MRE Bethesda Gyermekkórház), Dr. Hajnal-Ward Judit (Rutgers Egyetem)

A konferencián két workshopra is sor került az előadások mellett: Ruttkay Szilvia beszerzésvezető (Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár) az open accesshez kapcsolódó tudnivalókról, veszélyekről tartott előadást, a Web of Science újdonságairól pedig Marcin Kapczynski (Clarivate Analytics).

A konferencián több partner kiadónak és adatbázis-szolgáltatónak is lehetősége volt kiállítóként bemutatkozni, erre szintén a rendezvény keretében került sor, illetve a konferencia teljes ideje alatt a kiállítói asztalnál válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.

2017_Egészség_inf_konf2_800

A rendezvényen lehetősége nyílt a résztvevőknek megismerni az új trendeket, az egészség megőrzésének különböző megközelítésein keresztül pedig saját és környezetük jobbá tételét is jelentősen elősegítette a konferencia.

Bolvári-Kiss Annamária
titkár
MKE MKSZ

Rewgele Tímea beszámolója a  konferenciáról (pdf)

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Konferenciák, Könyvtár látogatások, Rendezvények, Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*