Beszámoló az MKE 2017 évi küldöttközgyűléséről

Szokásunkhoz híven az idei Küldöttközgyűlésünket is az OSZK dísztermében rendezte meg az egyesület, amelyen több, mint 130 küldött,  a küldöttek közel 80%-a vett részt .

Egyesületünk tavalyi beszámolóját, EB elnökének jelentését megelőzte egy szakmai előadás vezette be.

Eszenyiné Borbély Mária beszámol a kompetencia felmérésről

Eszenyiné Borbély Mária beszámol a kompetencia felmérésről

Elsőként Eszenyiné Borbély Mária: Magyarországi könyvtárosok digitális kompetenciáinak összehasonlító elemzéséről tartott prezentációt.
2017. januárban a felmérés az EU DIGCOMP önértékelési keretrendszerrel és az EUROSTAT „ellenőrző” kérdéseivel történt. Az online kérdőívet 606 kolléga töltötte ki. Ezek eredményeit hasonlította össze az előadó és vetette össze az EU diplomások válaszainak átlagával és a magyar értelmiségi válaszokkal. Négy fő témához kapcsolódtak a kérdések: Információkeresés, kommunikáció, tartalomelőállítás és problémamegoldás. Az eredmény azt mutatja, hogy nincs szégyellni valónk. Az összes vizsgált területen az EU és a magyar átlag felett teljesítünk. Reálisan látjuk képességeinket, mert nincs nagy különbség az önértékelés az ellenőrző kérdések eredményei között.

Barátné dr.Hajdu Ágnes éves beszámolóját tartja

Barátné dr.Hajdu Ágnes éves beszámolóját tartja

Barátné dr. Hajdu Ágnes, az MKE elnöke szóban kiegészítette az elmúlt évben végzett munkáról, készült beszámolót.
Kitért a létszám, szakmai érdekképviselet, szervezeti működés és együttműködés, kommunikáció, tevékenységek területére. Közel 2300 tagja van az egyesületnek a közel 10 ezer könyvtáros közül. Nagy a nyugdíjas könyvtárosok száma, igyekezni kell a fiatalokat bevonzani és segíteni a kis könyvtárakban dolgozókat abban, hogy részt tudjanak venni az egyesület munkájában. A szervezetekben tartalmas munka folyik. Többször szóba került a mi Műszaki Szekciónk pozitív példaként. Egységesedett a könyvelés.
Jó az együttműködés más szervezetekkel a szakmai érdekképviseleti munkában. Megnőtt a könyvtárak média megjelenése. Az MKE többször eredményesen pályázott. A részletes beszámoló még nem olvasható a honlapon. Viszont a stratégiai terv igen: http://mke.info.hu/ Infotár  aloldalán.

A beszámolót dr. Amberg Eszter, az Ellenőrző Bizottság elnökének  jelentése követte. Az EB megvizsgálta – az Egyesület vezetősége által elkészített és az EB részére átadott –a 2016. év tevékenységéről szóló beszámolóban, valamint a közhasznúsági jelentésben szereplő számszerű adatok, továbbá a nem számszerűsített információk valódiságát, szabályszerűségét. Az EB a könyveléssel, befizetési határidő betartásával kapcsolatban adott javaslatokat. Összefoglalva megállapította, hogy az Egyesület 2016-ban eredményesen és szabályszerűen működött, likviditási gondok nem voltak.

Fazekas Jutka közli a szavazatszámolás eredményét

Fazekas Jutka közli a szavazatszámolás eredményét

Ezután a beszámolóról és az ellenőrzési jelentésről szavaztunk. Mindkettőt  jelentős szótöbbséggel fogadtuk el.

Az egyesület INKA Alapítványa kuratóriumi elnökének megválasztottuk Bakos Klárát egyesületünk korábbi  vezetőjét, EB tagnak pedig Venyigéné Maklári Margitot.

.

 

Végül az idei Vándorgyűlés előkészületeiről hallottunk információkat. Itt lehet jelentkezni: http://vandorgyules.rfmlib.hu/. Reméljük 2017-ben is sokan együtt leszünk és tartalmasan töltjük a szakmai és szabadidős időnket.

A Küldöttközgyűlés elfogadja a beszámolókat

A Küldöttközgyűlés elfogadja a beszámolókat

Kovács Beatrix
az MKSZ küldötte

fotó: Karasz Lajos

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Közgyűlés, Rendezvények, Rólunk
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*