Beszámoló az MKSz 2017 évi Magyar Kultúra Napi nyitó rendezvényéről

A Műszaki Szekció 2017 január 20 án megtartotta
a Magyar Kultúra Napi  nyitó rendezvényét az OSZK-ban.

Arany János Toldi eredeti kéziratainak bemutatása

A kedves aktív és nyugdíjas tagjainkat  14.30  re megérkezve máris egy igen szép és unikális program vonzotta, hogy megtekinthették Arany János Toldi trilógiája különböző kötetrészeinek eredeti kéziratát a  költő  gyöngybetűs javításaival és átírásaival együtt.

Toldi estéje - eredeti kézirata az OSZK-ban

Toldi estéje – eredeti kézirata az OSZK-ban

Többen kezükbe is vehették az OSZK Kézirattárának eme legféltettebb kincsei közé tartozó köteteinek elsárgult szép  oldalainak egy egy lapját.

OSZK_Toldi_kézirat_Rózsafalvi_Zs2

Dr.Rózsafalvi Zsuzsanna bemutatja Arany János kézírását

A kiemelkedően érdekes Toldi kötetek titkait Dr. Rózsafalvi Zsuzsanna irodalomtörténész érdekfeszítő  bemutatójának keretében ismerhettünk meg, amely  olyan érdekes előadás volt, hogy a tervezett  egy óra helyett egész estig elhallgattuk volna.

Tagtársaink egy másik része és azok is akik a Toldi kéziratok bemutatóján vettek részt meghallgatták az OSZK VI. emeletén a nagy Díszteremben megtartott könyvbemutatót.

A magyar hangosfilm  plakátjai 1931-1944 című kötet bemutatója

Horváth Sándor Domonkos ismerteti a kötet megjelentetését

Horváth Sándor Domonkos ismerteti a kötet megjelentetését

A magyar hangosfilm  1931-1944 között kiadott színes plakátjaiból összegyűjtött frissen megjelent színes nagyméretű kötetről beszélt Horváth Sándor Domonkos a győri Megyei Könyvtár igazgatója.
A könyv érdekessége, hogy az OSZK a Győrben működő Dr.Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér nevű intézménnyel közösen adta ki. A nemzeti könyvtár Plakát és Kisnyomtatványtárának  gazdag gyűjteményét számos és igen jelentős magángyűjtő  még  eddig ismeret-len plakátokkal tette teljessé.

Fekete Dávid, Kopcsay Ágnes és Kurutz Márton beszélgetnek a a kötetben megjelent plakátükról

Fekete Dávid, Kopcsay Ágnes és Kurutz Márton beszélgetnek a a kötetben megjelent plakátokról

A nagyon szép színes másolatokat tartalmazó kötetet  Fekete Dávid szerkesztő,  Kopcsay Ágnes OSZK osztályvezető és Kurutz Márton filmtörténész mutatták be kiemelkedő sikerrel,amelyet az érdeklődő kollégáink a helyszínen jelentős kedvezménnyel meg is vásárolhattak.

MKSZ 2017 évi programtervének megvitatása

Mindezek után került sor az évi szokásos terv és eseményismertető megbeszélésre a VIII szinten lévő társalgóban,amelyet Nagy Zoltán vezetett és gyűjtötte össze a hozzászólásokból azokat amelyekkel kiegészítve fogadtuk el az MKSZ 2017 évi programtervét.

A Rendezvény hallgatósága

A Rendezvény hallgatósága

Ezt rövidesen egy részletesebb írásos  tájékoztatóban is közre fogjuk adni és ismertetjük tagságunk széles köreivel.

Ezt követően a nyugdíjas tagjainkat teával és süteménnyel is kínálva sor került egy élénk beszélgetésre, majd alkalom nyílt tagdíjaink befizetésének lehetőségére is.

Meghívó

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Kiállítások, Könyvbemutató, Közgyűlés, OSZK, Rendezvények
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*