Baszámoló a Luca napról

BESZÁMOLÓ AZ MKSZ 2015.XII. 11 –ÉN MEGTARTOTT LUCA NAPI RENDEZVÉNYÉRŐL

Mint hosszú évtizedek óta szokásos a Műszaki Szekcióban idén is a beszámoló taggyűlésünket egy évadzáró kulturális rendezvénnyel kötöttük össze.

A mostani Luca napunk kiemelkedő eseményét Dévai Nagy Kamilla Liszt-, Bartók-, és Kazinczy díjas előadóművész és tanítványai Domonkos Judit, Zámbó Tünde Éva, Zsolnai Dorka a Krónikás Zenede diákjainak adventi műsora jelentette.

A mintegy három-négy órás szép, felemelő énekes gitárműsor meghallgatása után kezdetét vette az MKSZ 2015 évi beszámoló taggyűlése, amelyet Nagy Zoltán elnök hívott össze és nyitott meg.  A levezető elnöki feladatokat Dr. Füredi Mihály tagtársunk látta el a tőle megszokott rutinnal vezetve le a beszámolók megtartását és a szavazások végrehajtását.

Ennek során Wittinghoff Judit titkári, Nagy Zoltán elnöki, Farkas István EB elnöki és

Pastyik Endre MKE Tanácsi beszámolóját hallgathattuk meg.

Mindezek elhangzásából a jelen lévő mintegy negyvenfős tagságunk megállapíthatta az alábbiakat:

A tagságunk összlétszáma az idei évben egy igen kicsit csökkent, ugyan de a nagyon idős nyugdíjas tagok helyett jelentős számú fiatal könyvtáros lépett be a szervezetünk tagjai sorába. Ez a fiatalítás igen jelentős eredmény, amely a vezetőség soraiban is megmutatkozott.

A Fazekas Judit gazdasági felelősünk áldozatos munkáját dicséri, hogy szervezetünk a befizetett tagdíjakból stabilan tud működni és meg tudja taratani a betervezett szakmai rendezvényeket és tanulmány utakat belföldön, de a határainkon túlra is eljutva és ott támogatni tudhattuk az ott élő tanuló gyermekeket is.

 

A tagságunk által megvitatott beszámolókat, ellenszavazatok nélkül elfogadták az ott megjelent kollégák.

Ezek után egy bensőséges „ háti ünnepségre” került sor, amelynek keretében  Nagy Zoltán az MKSZ elnöke az egész tagság nevében  megköszönte Wittinghoff Juditnak  a hosszú évek során végzett kiváló titkári munkáját, amelyet a nevére készített jutalomtárgy átadásával is meg kívántunk örökíteni.

További jelképes ajándékként könyvutalványt kaptak még az idén végzett kiemelkedő társadalmi munkájuk végzéséért: Fazekas Gáborné – Jutka, Fenyves Márta, Farkas István és Tolnai György tagtársaink.

A minden évben igen várt szakmai utjainkról való fényképes beszámoló ez évben sem maradhatott el, így „állandó partnerünk” Tolnai Gyuri idén is kiváló munkát végezve vetítés keretében újból elénk idézte az Erdély Keleti tájain szerezett csodaszép emlékeit.

01.1.---Nyitó_Brasso_800

A szemet és szívet gyönyörködtető mintegy 150 kép bemutatása közepette jól szerkesztett erdélyi zenealkotásokkal tette még élvezetesebbé a bemutatót.

Ezt aztán már alig lehetett felülmúlni, de nagyon élvezetes programot jelentett, hogy az egyik utastársunk Tövisi Gábor megy egy rövid kis filmet készített a szakmai utunk élmény adta perceiből, amelyet köszönettel meg is néztünk.

Ezt már csak a kolléganőink és utastársnőink által készített sütemény és ételkülönlegességeknek az orális tesztelése követhette illetve zárhatta le, amelyeket nagy élvezettel fogyasztottunk el ott az OSZK VIII. szintjén lévő társalgójában.

Nagy Zoltán

Lásd még:
Meghívó      Vetített-képsorozat

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Luca nap, Rendezvények, Rólunk, ünnep
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*