MKE80 képekben

Kedves Könyvtáros tagtársaink és kollégáink!

Mint sokunk előtt bizonyára már közismert, 2015. november 25-én egy jubileumi konferencia keretében ünnepeltük meg az MKE fennállásának 80. évfordulóját az ELTE egyik legrégibb, legpatinásabb épületében, a mai jogi karon.

Magáról a konferenciáról részletes beszámolók készülnek még, amelyek közül a legelsők egyikét mi is közreadjuk.

Jelen cikkel arról az MKSZ által végzett, átfogó vállalkozásról kívánunk tájékoztatást adni, mely az anyaszervezet felkérésére az MKE 80 éves története képekben címmel készült el, s meglepetés programként került bemutatásra a jubileumi konferencián:

MKE 80

A képre kattintva elindul a vetítés. Ezután F11 billentyűvel teljes képernyőre nagyítható.

 

Erről a képgaléria bevezetőjében így írt Barátné dr. Hajdu Ágnes, az MKE elnöke:

 

Kedves könyvtáros kollégák! Kedves Tagtársaink!

Tájékoztatni kívánunk minden kedves tagtársunkat, hogy a régóta tervezett MKE Képarchívum és Képgaléria első változata a mostani jubileumi konferenciára elkészült Nagy Zoltán szerkesztésében és Karasz Lajos képszerkesztő közreműködésével. Ennek alapját az MKE 75. évi jubileumára szerkesztett kötetünkben közreadott képgyűjtemény képezte.

(MKE története 1935 – 2009.. Szerkesztette: Bényei Miklós: Képszerkesztő: Nagy Zoltán. 757. p.. Bp. 2011.)

Ehhez kapcsolódott a már eddig is a megyei és a szakmai szervezetink által beküldött képanyag, amelyet köszönettel vettünk, ezeknek a feldolgozása és szükséges adatokkal való kiegészítése még további munkálatokat kíván. Mindezek eredményeként az MKE-nek két új képgalériája lát napvilágot. Egyrészt egy a szervezetünk életének bemutatására alkalmas vetített összefoglaló képgaléria, másrészt a nemsokára az interneten a Picasa rendszerben megtekinthető jelentős számú Képarchívum, amelynek bővítéséhez kérjük és várjuk a kollégáink folyamatos közreműködést, támogatást és az adatok pontos közléséhez a segítségét is.

Az MKE Képarchívum szerkesztője havonként átnézi a beérkezett újabb képeket, illetve a már beküldött képekhez kapcsolható adatokat és minden közlésre alkalmasat a képszerkesztővel együtt feltesznek az internetre is. Ennek elérhetősége majd az interneten mke19350626@gmail.com lesz, amelynek időpontjáról az MKE honlapján külön hírt fogunk közreadni.

Külön köszönjük Mándl Gyulának és Tolnai Györgynek, hogy jelentős számú archív fotóállományuk rendelkezésre bocsájtásával segítették munkánkat.

Várjuk tehát a kedves kollégáink és minden érdeklődő aktív támogatását ennek a szép vállalkozásnak minél eredményesebb megvalósításához.

Barátné Hajdu Ágnes MKE elnök

 

Az alábbi elérhetőséggel megnyitható és végignézhető a teljes MKE 80 Képgaléria, amelyhez jó böngészést kívánunk.

MKE_20151125_000

A képre kattintva elindul a vetítés. Ezután F11 billentyűvel teljes képernyőre nagyítható. (fotók: Karasz Lajos)

 

Egyben ismételten kérjük kedves tagtársainkat, hogy a náluk rejlő s eddig még be nem küldött, illetve nem közölt fényképeiket az MKE képarchívum bővítése érdekében szíveskedjenek elküldeni a megadott email címre (mke19350626@gmail.com), amelyet előre is köszönettel várunk és fogadunk.

Nagy Zoltán
szerkesztő
MKSZ elnök

 

Kategória: Hírek, Konferenciák, Nincs kategorizálva, Rendezvények | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*