Beszámoló az MKSZ cikluszáró és tisztújító taggyűléséről

 

Az MKE – Műszaki Könyvtáros Szekciója 2015. március 26-án, du 14 órától megtartotta cikluszáró, és egyben tisztújító taggyűlését a BME–OMIKK könyvtárában.

A taggyűlés résztvevői

A taggyűlés résztvevői

A tagtársainkat a BME-OMIKK Természettudományi olvasótermébe hívtuk meg a 1111 Budapest, Budafoki út 3. alatt lévő szép templomszerű könyvtárépületbe.

­

A rendezvényünket köszöntötte a szervezetünk hivatalos székhelyeként is bejegyzett MKE-OMIKK főigazgatója Liszkay Béla, aki maga is korábban vezetője volt az MKSZ –nek s ekképpen is méltatta az idén már 45 éve alapított Műszaki Könyvtáros Szekciót

Nagy Zoltán megnyítja a tisztújító taggyülést

Nagy Zoltán megnyítja a tisztújító taggyülést

Majd Nagy Zoltán MKSZ elnök bevezetőjével. Megnyitotta a taggyűlésünket. A szükséges határoztat képesség megállapítása után felkérte Kovács Beatrixot az Orvos és Egészségügyi Könyvtári csoportunk vezetőjét a tisztújító taggyűlésünk levezető elnökének, aki ezt a feladatát lelkiismeretesen és mindvégig határozottan és jól látta el.

Elsőként felkérte Antal Lajosnét, hogy ismertesse a tisztújítás előkészítéseként végzett munka eredményét,azaz a vezetőségi tagságra, elnökre , az Ellenőrző bizottság elnökére és tagjaira, továbbá az MKSZ Tanácsi képviselőjére tett és összegyűjtött javaslatokat.

Wittinghoff Judit titkári beszámolóját tartja

Wittinghoff Judit titkári beszámolóját tartja

Majd a beszámolók következtek: így Wittinghoff Judit titkárunk alaposan ismertette a tagsági viszonyaink adatait, a vezetőség tagjainak munkáját és az eltelt 4 év rendezvényeinek jellemző típusait.

Nagy Zoltán elnök az MKSZ munkájának a szakmai érdekvédelemnek, a műszaki, orvosi, a vállalati ,a felsőoktatási intézmények igényeinek megfelelő munkánk tendenciáiról beszélt. Kiemelve ezek között is a határainkon túl lévő könyvtáraknak nyújtott támogató tevékenységünket.

Az Ellenőrző Bizottság jelentését amely az elmúlt négy év gazdasági munkájának törvényszerű és jól működő voltáról összefoglalta a legfontosabb tényeket,az ezt elkészítő Földi Erika akadályoztatása miatt a szervezetünk elnöke ismertette.

Pastyik Endre az MKE Tanácsában végzett egy éves tevékenységéről szólt csupán, mert az előző évek ebbeli munkáját Dettai Eleonóra végezte el, aki minden évben részletesen be is számolt a tanácsban kifejtett aktív munkájáról.

Ezután a beszámolók elfogadó szavazása következett, amelyet Kovács Beatrix tételesen szavaztatott meg.

Megállapításra került, hogy mindet szinte egyhangúan fogadott el a jelenlévő tagságunk.Az erről készülő jegyzőkönyvet egy következő híradásunkban fogjuk részletes cikk formájában közreadni itt a Honlapunkon is.

Miután a beszámoló része befejeződött a taggyűlésünknek, Kovács Beatrix még felkérte a már korábban létrehozott Szavazatszámláló Bizottság tagjait és vezetőjüket, Antal Lajosnét,, hogy végezzék el a munkájukat. Miután új személyre javaslat nem született, a szavazólapok kiosztásra kerültek.

Gazda István a róla szóló könyvet ismerteti

Ezt követően Gazda István tudománytörténész, professzor, a MATI igazgatója a „Mit ér a tudós, ha magyar” című a vele készített interjú kötet kapcsán ismertette az elmúlt közel negyvenéves munkásságát a műszaki, természettudományos és a magyar sajtó és tudománytörténeti bibliográfiák területén megjelent könyvei alapján. Mindezt a tőle szokásos sziporkázóan szellemes előadása közepette még vetített képekkel is illusztrálta.

Szinte senki nem mozdult vagy ment el a másfél óra alatt s nagy tapssal köszönte meg a valóban komoly és tartalmas élményt nyújtó előadást.

Ezután került sor a szavazatok összeszámlálása alapján a tisztújítás eredményének ismertetésére.

Vezetőség tagjai:

Elnök:                                        Nagy Zoltán,
titkár:                                         Wittinghoff Judit,
Tanácsi Képviselő                    Pastyik Endre,
Gazdasági Felelős:                    Fazekas Gáborné,
Orvosi csoport képviselője:     Kiss Annamária,
Vállalti könyvtárak felelőse:   Kóródy Judit,
Sajtó és Pr felelős:                    Barton Dávid lettek
Ellenőrző Bizottság elnöke:    Farkas István,
tagjai:                                          Antal Lajosné, Fenyves Márta, Strasser Mihályné lettek.

Az ismertetés után jó hangulatú beszélgetés és Gazda István kötetének dedikálása közepette fejeződött be a tagágunk által sikeresnek ítélt rendezvényünk ,amelynek ilyen létre jöttéért köszönet illeti az előkészítésben és a BME OMIKK–ban a lebonyolításban részt vett kollégákat is.

Gazda Istvánról készült riportkötet bemutatóját hallgatják.

Gazda Istvánról készült riportkötet bemutatóját hallgatják.

Nagy Zoltán
elnök

Meghívó
Ismertető a Könyvtárvilágban (2015/2)

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Közgyűlés, Rendezvények, Rólunk
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*