Beszámoló az MKSZ 2014 évzáró taggyűléséről és Luca napi rendezvényéről

Régi szokásainknak megfelelően idén is igyekeztünk azon, hogy az évet záró taggyűlésünket a Luca napi szokásokkal és kulturális élményeket adó műsorral összekapcsolva tartsuk meg.

Így is történt ez idén december 12-én, pénteken, mert a Luca napja december 13. – a most szombatra esett, amikor is a könyvtáros kolléganőink zöme már otthon főzi a családi jó ebédet.

A Fitz kiállításon

A Fitz kiállításon

Fazakas Eszter szakvezetését tartja

Fazakas Eszter szakvezetését tartja

 

 

 

 

 

 

.

A programunkat az OSZK-ban nemrégiben megnyílt Fitz József emlék-kiállítás megtekintésével kezdtük. A Könyvtári Intézet által rendezett kiállítást annak egyik kurátora, Fazakas Eszter mutatta be számunkra.

 

Az MKSZ taggyülés résztvevői

Az MKSZ taggyülés résztvevői

Wittinghoff Judit titkári beszámolóját tartja

Wittinghoff Judit titkári beszámolóját tartja

A Műszaki Szekciónk tárgyévi tevékenységeiről Wittinghoff Judit titkárunk számolt be alapos és pontos tényadatokkal alátámasztva az események sorát.

Szervezetünk elnöke Nagy Zoltán az MKE ben bekövetkezett gazdálkodási és az ehhez kapcsolódó változásokat ismertette, szólt arról, hogy idén örvendetesen több fiatal könyvtáros kérte tagfelvételét hozzánk. A gazdálkodásunk állapotáról és hasznos működéséről Földi Erikának az Ellenőrző Bizottság elnökének az írásos beszámolóját hallgattuk meg, majd Pastyik Endre az MKE Tanácsában az MKSZ t képviselő vezetőségi tagunk összefoglalóját hallgattuk meg.

Az elnök ismertette, hogy ciklusunk a tárgyév végén zárul s nálunk is az MKSZ-ben a jövő év elején tisztújításra kerül sor.

Kovács Beatrix az MKE Választási Szabályait ismerteti

Kovács Beatrix az MKE Választási Szabályait ismerteti

Ugyanez az új elnökséget megválasztását előkészítő bizottsági munka az MKE-ben már megindult. Ott szervezetünket az MKSZ korábbi titkára, jelenleg az Orvos és egészségügyi könyvtáros csoportunk vezetője Kovács Beatrix képviseli, Ő is beszámolt az eddigi munkájukról és ismertette a választási szabályokat és dokumentumokat is.

 

A taggyűlésünket idén is Dr. Füredi Mihály tagtársunk vezette, aki az írásos és az elhangzott szóbeli kiegészítéseket szavazásra bocsátotta, amelyet tagságunk ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással el is fogadott.

 Jó hatású hozzászólások is születtek, egyrészt Bihari Zoltán a Xantus – könyv Kft részéről, aki az MKSZ felkérésére a nekünk a Balassi Könyvkiadó által a határainkon túl lévő könyvtárak támogatására biztosított könyvek eljuttatásban nyújtott komoly segítséget. hogy a több mint 6000 kötet minél szélesebb körben és a legtávolabbi helyekre is eljuthasson.

 Továbbá régi támogató partnerünk a Pedro Mikrofilmes és Digitális Kft vezetője Farkas István gépészmérnök szólt arról, hogy jövőre is segítségünkre lesz gazdasági és fejlesztési ügyekben és a működési feltételeink megszervezésében.

Hervay János és együttese adventi műsort ad

Hervay János és együttese
adventi műsort ad

Ezek után következhetett a várt kulturális műsorunk, amelyet idén Hervai János a Csillagösvény Waldorf Iskola tanára vezetésével tanár és diáktársai – Hervai Sára, Bohos Orsolya és Laurán Borbála – adtak elő, hangszereken és nagyon kedves énekhangon felidézve az advent szép és meleg hangulatát.

Az értékes műsort nagy tapssal köszönte meg a műszaki szekciónk jelen lévő tagsága.

Utána már be is indult a Tolnai Gyuri kollégánk, aki a Honlapunk rendszergazdája is – által összeállított és jól megszerkesztett „fényképalbum”  bemutatása kivetített formában. Ez most is kiemelkedő élményt jelentett minden kedves megjelent s a résztvevők számára. A mintegy 250 kép nézése közben szinte gyorsan elrepült az idő, amellett is, hogy Nagy Zoltán azt az összekötő szövegével igyekezett újból megeleveníteni.

A vetített uti beszámoló nyitóképe
A vetített uti beszámoló nyitóképe
Korpás Árpád és Albert Lajos vezetőink Pozsonyban

Korpás Árpád és Albert Lajos vezetőink Pozsonyban

Ilyen módon is meg tudtuk köszönni az Örségen át a Dél Csehországba majd a Felvidék Duna menti részébe vezető élmény gazdag utunk előkészítőinek, (Fazekas Jutkának, Ecsedi Viktóriának) és a minket kalauzoló barátainknak (Albert Lajosnak és Korpás Árpádnak) az aktív és eredményes munkáját.  Az uti beszámolónkat lásd itt.

 E közben szerény büfénkben lévő szendvicsek és üdítők fogyasztása mellett idén is nagy sikert hozott az őszi tanulmány utunkon részt vett kolléganőink által készített édességek, sütemény és torta költemények versenye, amelyet most is azok elfogyasztásával „zsűriztünk”.

Mindezt nagyon köszöntük az „alkotó” hölgyeknek

Nagy Zoltán
az MKSZ elnöke

Meghívó 

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Kiállítások, Konferenciák, Közgyűlés, Luca nap, OSZK programok, Rendezvények
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*