Hajnal Jenőt Szerbiában a Magyar Nemzeti Tanács elnökévé választották

 Hajnal Jenő köszöntése!

Örömmel vettük a mostanra már véglegessé vált jó hírt, hogy megalakult a szerbiai Vajdaságban a Magyar Nemzeti Tanács.  Külön jó érzéssel töltött el minket, hogy  annak elnökéül azt a Hajnal Jenő könyvtáros kollégánkat választották meg aki hosszú éveken át a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet igazgatója volt.

A Műszaki Könyvtárosok csoportja Hajnal Jenővel Zentán 2008-ban

A Műszaki Könyvtárosok csoportja Hajnal Jenővel Zentán 2008-ban

 Mint bizonyára nagyon sokan a Magyar Könyvtáros Egyesületünk tagjai közül tudják és ismerik Hajnal Jenő évtizedeken át tartotta a kapcsolatot szakmai szervezetünkkel és összekötő szoros kapcsolatot képezett a határainkon túl lévő és elő sorstársaink és intézményeink között.

Nem véletlen tehát, hogy az általa Zentán alapított és azóta is egyre  gyarapodó eredményekkel működtetett VMMI olyan nagy elismertségre s elfogadottságra tett szert.

Gondoljunk csak a legközelebbi múltban  megjelent kiadvány és könyvsorozatokra és egyedi irodalmi,  nyelvészeti néprajzi és művelődéstörténeti  kötetek kiadására.  Ezek  rendre sikereket arattak a Vajdaságon kívül itthon  s Budapesten a nagy nemzetközi könyvfesztiválokon és Könyvhéti rendezvényeken is.

Pedig e  fórumokon ezer számban vannak ott a könyvkiadók itthonról,  szerte Európából  és a nagyvilág összes kontinenséről is.

Mi is mint az MKE –MKSZ  műszaki könyvtárosai  az utóbbi   évtizedben több ízben is közvetlen kapcsolatban voltunk Hajnal Jenővel ,bezárólag  még ez év szeptemberében is, amikor Versecen bemutatásra került  a Herczeg Ferenc munkásságát 70 évnyi hiány és elfeledtetés után újból felemelni akaró irodalom és művelődés-tudományi konferencia előadásaiból szerkesztett kötet: „Egy patricius  a titkok kapujában” címmel.

Hajnal Jenő a verseci könyvbemutatón 2014.szeptemberében
Hajnal Jenő a verseci könyvbemutatón 2014.szeptemberében

Ezt a  művet is  ugyancsak a  Hajnal Jenő által vezetett VMMI adta ki és jelentette meg a  a Délvidéki Soroló 6. köteteként Mák Ferenc szerkesztésében.
Tudjuk, mi a feladatunk – riport Hajnal Jenővel  Szabadkai Hét Nap, 2014. november 19.

Ott Versecen megtisztelte a Bácskából, Bánátból összegyűlteket személyes megjelenésével Hajnal Jenő , annak ellenére, hogy akkor már javában folyt a MNT választási  tevékenysége, amelyből rá oroszlán rész hárult.

Hajnal Jenőt elnök a Magyar Nemzeti Tanács tagjaival  Foto Hét Nap, Szabadka

Hajnal Jenőt elnök a Magyar Nemzeti Tanács tagjaival
Foto Hét Nap, Szabadka

Nagy győzelem az, hogy a szakmánkban dolgozó, tanár, könyvtáros és könyvkiadó szakember került megválasztásra a Magyar Nemzeti Tanács élére elnöknek, aki a Szerbiában élő összes magyar honfitársunkat fogja képviselni, hogy a kulturális autonómia ne csak írott malaszt hanem tényleges eredményeket hozó mindennapi gyakorlat lehessen.

 Kedves Jenő!

Ehhez szeretnénk az MKSZ  tagsága és  vezetősége részéről szívből gratulálni és sok erőt, egészséget és eredményes tevékenységet kívánni felelősségteljes a vajdasági magyarok javát szolgáló munkádhoz.

Tisztelettel köszöntünk!
Nagy Zoltán
MKSZ elnök

Riport Hajnal Jenővel  Szabadkai Hét Nap, 2014. november 19.
Az MKSZ  Szakmai tanulmánmyút a Vajdaságban 2008-ban

A bejegyzés kategóriája: Díjak, Hírek, Konferenciák, Nincs kategorizálva, Rendezvények, ünnep, Versec
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*