Előzetes program az MKSZ őszi barangolásához

ŐRVIDÉK, ČESKÝ KRUMLOV, DÉVÉNYI DUNA-MENTE

2014.OKTÓBER 7-11. KÖZÖTT

 Idén is folytatni kívánjuk az évente megszervezett, a Kárpát-medencét és környékét bejáró barangolásunkat, illetve ezzel az úttal talán éppen körbe is érnénk a mai Magyarországot ölelő szép tájak és városok megtekintését, beleértve neves kulturális emlékhelyeinket is.

Kismarton - Eszterházy kastély

Kismarton – Eszterházy kastély

Az eddigi újaink során még nem érintett Nyugat-Magyarországon és Ausztriában elterülő Őrvidéken keresztül Sopronba is eljutva – ahol az első éjszakai szállásunkat tölthetjük el – megtekintenénk Alsó- és Felsőőrt, valamint a Fertő tó túlpartján is haladva Kismartont, az Esterházy és Haydn emlékhelyeket.

Második nap, Bécset elkerülve haladnánk tovább, megállva esetleg Klosterneuburgnál és jutnánk el a dél-csehországi nevezetes České Budějovice-be és a műemlékeiről is ismert Český Krumlovba, amelyet az európai kisvárosok egyik gyöngyszemeként tartanak nyilván.

Český Krumlov óváros

Český Krumlov óváros

Itt több múzeumot és emlékhelyet is meg kívánunk látogatni. de gondoskodni fogunk a jellegzetes cseh konyha ízeinek és az itt készülő világhírű budejovicei söritalok megismeréséről is.

Mint minden utunk során, most is egy régi barátunknak és kollégánknak, a Prágában élő Albert Lajosnak, a területet jól értő és ismerő segítségére és kalauzolására kívánunk számítani. Két éjszakát szeretnénk itt eltölteni, hogy jól megismerhessük a környező tájakat is.

Dévény vára

Dévény vára

Ebbe már beleértjük a Szlovákiában lévő Felvidéki területeket is, így a nevezetes Dévényt, majd Pozsonyon át több magyarok által is lakott kisvárost, így Dunaszerdahelyt is, ezen a vidéken töltjük majd el a negyedik éjszakánkat. Szakmai könyvtárlátogatásunkat is ennek a környéknek az egyik városi könyvtárba tervezzük.

Utolsó napunkon a Duna melletti szép tájakon át érkeznénk el Komáromba, ahol a város nevezetességei mellett megtekintenénk a Sellye Jánosról elnevezett egyetemnek is helyet adó Révkomáromi várat is. Mindezt persze a helyi kollégák segítségével és közreműködésével szeretnénk megvalósítani. A Dunán átkelve éreznénk vissza haza, Budapestre.

Indulás:
Budapestről, a Corvin áruház parkolójából, 2014. október 7-én, reggel 6-kor.
Találkozás 5.30-tól.

Érkezés:
Budapestre a Corvin áruház parkolójába, 2014. október 11-én este, 22 óra körül.

Utazás:
A  Romcar kényelmes, panorámás, légkondicionált autóbuszával (max.: 50 fő).

Szállás, ellátás:
szállodában vagy panzióban, 2-3 ágyas szobákban, félpanzióval.

Útiköltség:
a szállodai helyfoglalás devizás (EU) árfolyamának függvényében 60.500 Ft-tal kell számolnunk. Ebből, hogy az utóbbi két hónap alatt drasztikusan megemelkedett EU költséget csökkenteni tudjuk a tervezett
130 euró helyett csak 110 EU-t, és
forintban 25.000 Ft-ot kérünk,
most már együtt befizetni
. !

Jelentkezés:
2014. szeptember 5-ig a következő kollégáknál lehetséges:
– Fenyves Mártánál telefonon: 364-1059,
–  Fazekas Jutkánál e-mailben: fazekas.jutka@gmail.com
vagy mobilon:30-460-9380,
–  Ecsedi Viktóriánál: e-mailben: a vecsedi@hotmail.com címen.

Befizetés:
2014. szeptember 11-én déli 12-16 óra között, személyesen,
készpénzben az OSZK Budavári Palota F.ép. V. szintjén lévő Büfé előtt,
az itt fent felsorolt személyeknél.
Egyedileg előzetes telefoni egyeztetéssel ettől eltérő időpontban történő fizetésben is meglehet állapodni Fazekas Jutkával, Fenyves Mártával és Ecsedi Vikivel személyesen megkeresve őket!

Minden kedves tagtársunknak és utastársunknak élményekben gazdag utazást kíván az MKSZ vezetősége nevében:
Nagy Zoltán elnök

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Könyvtár látogatások, Meghívó, Őrvidék-Krumlov 2014, Szakmai utak
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*