Az MKSZ szakmai napja a BME-OMIKK-ban

 AZ MKE  MŰSZAKI SZEKCIÓJA
A BME-OMIKK-BAN TARTOTTA 2014 ÉVI ELSŐ SZAKMAI NAPJÁT!

A ME-OMIKK nagy olvasóterme

A ME-OMIKK nagy olvasóterme

Az MKSZ  nagy létszámú tagsága megtelítette a BME OMIKK korábbi hírlapolvasó termét a 2014. február 27-én megtartott szakmai napja alkalmából.

Liszkay Béla főigazgató előadását tartja

Liszkay Béla főigazgató előadását tartja

Liszkay Béla a BME-OMIKK főigazgatója, szervezetünk az MKSZ korábbi vezetőségi tagja és alelnöke egy igazán izgalmas és sok a mai könyvtárosokat is érintő probléma felvetésével egybekötött tájékoztató előadást tartott:

A Műszaki könyvtárak szerepe, jövőbeli fejlődési lehetőségei és új útjai címmel.

Az előadását vetített képes anyagokkal, statisztikai kimutatásokkal, táblázatok bemutatásával egészítette ki, amelyen át láthatóvá vált  ennek a a nagymultú intézménynek a jelenkori állapota, a fejlesztési írányvonalainak már megvalósult állomásai, új szerepkörei is, amely  többek között már magában foglalja az egész BME levéltárának a könyvtárhoz való csatolását.

A BME-OMIKK honlapja

A BME-OMIKK honlapja

Ma már az egyetem teljes egészének a Honlapját is itt a könyvtárban szerkeszti egy a könyvtárosokból  felállt új  elektronikus újság szerkesztőség.

Továbbra is működtetik a szintén közísmert TMT-t,amelynek jelenleg nincs semmilyen  külön állami vagy  NKA –as támogatása, a szerkesztők idéntől már önkéntesként dolgoznak.  Ettől még értékesebbé válik az a missziós tevékenység, amelyet  kifejtenek a 60  éve működő havi folyóirat munkatársai.  Friss hírünk, hogy megjelent a TMT 2014. első száma.

Az MKSZ tagok a rendezvényen
Az MKSZ tagok a rendezvényen

A tájékoztató előadást több érdekes kérdés felvetés, válaszok és vita követte többek között az  kérdés-kör is, hogy elektronikus műszaki tájékoztatás egyre nagyobb térnyerése korszakában, egyáltalán mi vagy meddig tartó szerepe lesz  a helyben olvasást is biztosító műszaki könyvtáraknak és könyvtárosoknak?!
A válasz azért az a megnyugtató álláspontot fejtette ki, hogy az emberi azaz a könyvtárosi tudásra annak közvetítésére és tevékenységre  bizonyára az idők végezetéig szükség lesz.

Dr.Horváth Attila Levente a raktárakban vezeti csoportunkat

Dr.Horváth Attila Levente a raktárakban vezeti csoportunkat

Ezt bizonyította az előadást követő remekül megszervezett és végrehajtott könyvtár látogatási program is, amelynek során Dr. Horváth Attila a  könyvtár Igazgatási Osztálya Kommunkációs Csoportjának munkatársa egy jó másfél órás barangolásra vitte el a műszaki könyvtáros szervezetünk tagjait, a Petz Samu által e célra tervezett csoda szép  műegyetemi könyvtár épületének  és a mélyen alatta lévő raktárainak  útvesztőin át a nagy olvasó termekig bezárólag.

Közben, szép és érdekes könyveket és a műegyetemi tanárok hagyatékait is nagy és széleskörű tudásával  szinte megelevenítette számunkra a ma már újságíróként is dolgozó könyvtáros kolléga.

Nagy és maradandó élményt nyújtva azok részére akik ott maradtak és részesei lehettek ennek az izgalmas műszaki kalandozásnak   a szervezetünket is a már jó 40 éve is elmúlt időben  megalapító gesztor intézményünk  eddig számunkra is rejtett értékeit felfedező utunkon.

A könyvtárlátogatáson résztvevő tagjaink

A könyvtárlátogatáson résztvevő tagjaink

Részletes leirás

A bejegyzés kategóriája: BME-OMIKK, Hírek, Könyvtár látogatások, Rendezvények
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*