A GYEMSZI IRF Országos Egészségtudományi Szakkönyvtár szakmai napja

Dr. Palotai Mária a könyvtár vezetőjének összefoglalója

Dr. Palotai Mária beszámolója

Dr. Palotai Mária beszámolója

60 éves fennállását ünnepeli idén az IRF Országos Egészségtudományi Szakkönyvtára. Az évfordulót október 16-án az EMMI V. kerület, Arany János u. 6-8 sz. alatt található épület nagytermében szakmai nappal ünnepeltük meg.

A több mint 100 fős rendezvény nyitó előadását Dr. Jávor András, a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke tartotta „Barangolás az orvosi tudás dzsungelében” címmel. A kitűnő előadás után a köszöntések következtek: Sörény Edina, az EMMI Könyvtári Osztályának vezető tanácsosa, Dr. Vasas Lívia, a Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége elnöke, Nagy Zoltán, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Műszaki Könyvtáros Szekció elnöke és végül a házigazda jogán Dr. Surján György, főigazgató-helyettes köszöntötte a résztvevőket.

Ezután 5 szakmai előadásra került sor. Az utolsó két előadás szólt a könyvtárunkról. Prezentációmban a Könyvtár megalakulásától eltelt 60 év történéseit a megjelent törvények, rendeletek alapján kronológiai sorrendben mutattam be.

Vízvári Dóra kolleganőm „A jövő, a hálózat és a közös katalógus” című prezentációja a GYEMSZI felügyelete alá került kórházak könyvtáraival közös katalógus kialakításáról, a közös együttműködés megvalósulásáról szólt. Előadása a közös portál (kozkat.gyemszi.hu) hivatalos, ünnepélyes bemutatásával ért véget.

Ezután állófogadás következett, ahol felvágtuk a jubileumi tortát.

A fogadás után az érdeklődőknek bemutattuk a könyvtárat, majd a nyugdíjas kollegákkal kötetlenebb beszélgetéssel zárult a szakmai nap.

Dr. Palotai Mária   könyvtárvezető

 Kovács Beatrix a konferencia jelentőségéről

Könyvtárunk fontosabb eseményeiről honlapunk Galéria oldalán helyezünk el rendszeresen információkat. Mostani rendezvényünkről is ezen az oldalon  nézhetők meg az előadásaink mellett a nap folyamán készült képekből egy kis ízelítő.

Elérhetősége: http://www.eski.hu/new3/konyvtar/Galeria/60%20eves%20konyvtar%202013/index.html

Nagyon örülünk annak, hogy vendégül láthattuk a kollegákat és nem csak az orvosi/egészségügy területről. Sok kedves, köszönő sort kaptunk, többen felhívtak minket.

Meghívó

Meghívó

Reméljük, a hagyományos szolgáltatásainkkal és új kezdeményezéseinkkel segíteni tudjuk az orvosi/egészségügyi könyvtáros társadalmat. Az együttműködés egyik terepe a MKE Műszaki Könyvtáros Szekció, ahol eddig is és a jövőben is aktívan részt kívánunk venni.

Kovács Beatrix

Visszalépés
Beszámoló a a GYEMSZI IRF Szakkönyvtár 60 éves évfordulós könferenciájáról

A bejegyzés kategóriája: GYEMSZI - Országos Egészségpolitikai Szakkönyvtár, Konferenciák, Könyvtár látogatások, Rendezvények
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*