BARANGOLÁS A DÉLVIDÉKI VERSECRE – FELHÍVÁS

 BARANGOLÁS A DÉLVIDÉKI BÁNSÁGBA ÉS  RÉSZVÉTEL VERSECEN
A HERCZEG FERENC 150. ÉVES JUBILEUMI ÜNNEPSÉGÉN

Pontosított, bővített adatokkal

   Kedves Kollégák! Kedves leendő útitársaink!Versec_Templom

Ahogy azt már a tavalyi utazásunk során a Verseci Petőfi Sándor Kultúregyesület lelkes  tagjainak megígértük idén is egy igen érdekes és remélhetőleg új élményeket adó utat tervezünk a Délvidékre meglátogatva annak még eddig be nem járt tájait s természetesen alaposabban megismerkedhetünk Versec városával is. Az idén Bácska-Topolyán megtekintjük a Városi könyvtárat majd Törökbecsén át Istvánvölgy felé vesszük utunkat s így érkezünk meg  Herczeg Ferenc szülővárosába Versecre ahol a 3 éjszakai szállásunkat is tervezzük elfoglalni az egyik motelban.

Herceg Ferenc emlék-táblája szülőháza falán

Herceg Ferenc emlék-táblája szülőháza falán

Kiemelt programunk a város nagy írója születésének 150 évfordulójára rendezett ünnepségeken, az életnagyságú szobor felavatásán és az általunk is rendezett tudományos konferencián való   részvétel, mely minimálisan  egy teljes napot  fog igénybe venni.

Egy másik fél napot szánunk a város eddig még nem látott nevezetességeinek megtekintésére, így a Püspöki palota, a városi és a speciális Szőlészeti és bormúzeum megismerésére.

Miután  e tájegység az egész Vajdaságban a  leggazdagabb s nevezetes szőlőtermesztését illetően több kirándulást teszünk a környékre, hogy megismerhessük a legnevezetesebb birtokokat és az ezek központjaiban lévő kastélyokat is. Ennek kapcsán újból meglátogatjuk a Delibláti homok pusztában lévő Fejértelepet is  mint az ott élő magyarságnak e szórványban is kiemelkedő értékű központját.

Szeretnénk az utunk során átlátogatni a Romániában lévő Temesvárra és az annak közelében lévő Buzjás fürdőre is. Ennek megszervezése még folyamatban van, de az is lehetséges, hogy a barangolásunk végén  hazafelé tudjuk majd e tervünket megvalósítani.

Mindezekről   még  most is csak   rövidebb tájékoztatást tudunk  adni, miután várnunk kell többek között a Versecen lévő jubiláris ünnepségek végső időpontjainak  részletesebb megismerésére. A jelentkezőknek majd részletes program ismertetőt küldünk !

Arról azonban mindenki meglehet győződve a korábbi évek tapasztalatai alapján, hogy az  ott élő kollégáink és magyar barátaink mindent megfognak tenni, hogy idén is egy sikeres és nevezetes élményekben gazdag  szakmai utazásunk jöhessen létre.

Indulás:   2013. szeptember 26-án csütörtökön Budapesten a szokásos Corvin áruház előtti parkolóból reggel. 6.30 kor!!!. Ez azt jelenti,hogy 06-tól  várjuk az érkezőket.!

Utazás: A szokásos Romcar Kft panorámás, légkondicionált autóbuszával. Az erre a célra rendelkezésre álló autóbusz maximális férőhelye 42 fő +  2 gépkocsivezető és a  mindenkori utaskisérő helye. Ellátás félpanziós szálláshelyen( motel v. falusi házaknál)

Érkezés:     2013. szept. 29-én (vasárnap) este 22 óra körül a szintén a Corvin áruháznál

Költségek:                   
 Ft-ban                14.000   Ft / fő
euróban                   120    euró/fő
Összesen kb.       48.000   Ft /fő

Jelentkezés: telefonon és email-ben lehetséges.Fenyves Mártánál és Fazekas Jutkánál az alábbi elérhetőségeken.

Költségeket kizárólag  készpénz befizetéssel tudják átvenni a kijelölt személyek ( Az MKSZ számlájára átutalás nem eszközölhető).

Fenyves Márta                 Tel.:          364-1059     és
Fazekas Jutkánál           Tel:           06/30-4609380
                                                   email:      fazekas.jutka@gmail.com

a megjelölt időpontban, azaz 2013. július 4 -én  csütörtökön déli 12 óra és du 15 óra között az OSZK-ban  gyűjti a készpénzt. Ezen kívül előzetes  telefonon vagy emailon keresztüli egyeztetéssel is intézhető mind a két kolléganőnél. Az euró befizetésére  szeptember 5-én (csütörtökön) déli 12 óra és 15 óra között is lesz lehetőség, szintén az OSZK-ban Fenyves Mártánál,  és Fazekas Jutkánál.

Mindenkinek  szép és élményekben gazdag szakmai  utat kíván  az MKSZ elnöksége nevében

Nagy Zoltán az MKSZ elnöke. Az út iránt érdeklődni lehet:  znagy@oszk.hu . címen

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Meghívó, Szakmai utak, Vajdaság
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*