Beszámoló a Műszaki Szekció Könyvfesztiváli programjáról

Sikeresen lezajlott a  Könyvfesztiválon a Műszaki Szekció rendezvénye  2012. április 20.-án,  pénteken 17.30-tól amelyen a késői időpont ellenére jelentős létszámú érdeklődő vett részt.

A műszaki szekció előadásának hallgatósága

 

Nem véletlenül a legnagyobb érdeklődést maga az MKSZ történetét képekben megjelenítő CD bemutató váltotta ki, amelyen tagságunk legrégebbi és jelenlegi tagjai is felismerhették magukat. A korábban a honlapunkon már közreadott képanyagot

Az MKSZ jubileumi CD

mindenki számára elérhető CD formában közreadva  Tolnai György mutatta be, amelyet Nagy Zoltán történeti összefoglalóval tett teljessé.  A CD az írásos visszemlékezések mellett több száz képet tartalmaz nemcsak a régi konferenciákról, rendezvényekről, közéletünk eseményeiről és  az elmúlt évek hazai és határon túli szakmai útjainak  (Erdély, Délvidék, Kárpátalja, Muravidék,  és az I. világháborús emlékhelyei) gazdag tárházából is.

A  CD önköltségi áron   megrendelhető lesz a Muszkonon és jelen honlapunkon. Időpontját az érdeklődés teljeskörű felmérése után tesszük közzé.

Kührner Éva tartja előadását

Kührner Éva nagyon érdekes beszámolót tartott a második világháború előtti magyar iskolaegészségügy kiváló eredményeiről, jeles példákat hozva Szabolcs-Szatmár megyéből.

A digitális nyomdászatról a három szerző (Schulz Péter, Endrédy Ildikó, Szilágyi Tamás) közül  dr.Endrédy Ildikó, az Óbudai Egyetem tanára tartott egy igen sok példát és jó gyakorlati megoldást adó előadást.

Igen szerencsés pillanatként jött össze, hogy együtt számolhattak be a délvidékről Mák Ferenc, az  általa szerkesztett műről ” Bizonyítás egyszerű utakon – Draskóczy Ede válogatott írásai” című kötetről  mgr.Pastyik László az Újvidéki Egyetem korábbi tanára és a Pastyik László frissen megjelent  könyvét kiadó Fórum Könyvkiadó igazgatója, Németh Ferenc. Komoly sikert jelentett az egykori délvidéki történelem megidézése.

Nagy Zoltán, Németh Ferenc, Pastyik László és Mák Ferenc

A programot az elhangzottakról kötetlen beszélgetés, élénk vita és párbeszéd  követte, amelynek  csak a fesztivál csarnok zárása miatt kellett nagy nehezen véget vetni.


A bejegyzés kategóriája: Hírek, Könyvfesztivál, Rendezvények, Rólunk
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*