Látogatás a Műszaki Múzeum könyvtárában

Kedves Könyvtárosok!

Magyar Könyvtárosok Egyesülete Műszaki Könyvtáros Szekció szeretettel meghívja az érdeklődő tagtársakat következő rendezvényére, amelynek keretében bemutatkozik a közelmúltban TÁMOP pályázat keretében felújított  Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Könyvtára

Helyszín: Budapest XIV., Városligeti krt. 11. (találkozunk az épület előtt)
Időpont: 2012. március 29. 14.30 óra

A látogatás során lehetőség lesz a múzeum újonnan megnyílt SZABAD A PÁLYA c. kiállításának megtekintésére is, szakmuzeológus vezetésével.
A boldog békeidőkként is emlegetett korszakban teljesedett ki a magyar vasúthálózat, fejlődött világvárossá Budapest, ahol megépült a kontinens első földalatti vasútja, elindult az első fővárosi villamos, felépült számos középület, átadták a Budavári Siklót és a világ legnagyobb nyílású lánchídját, az Erzsébet hidat. Ennek a gyors fejlődésnek egyes pillanatait eleveníti fel a „Szabad a pálya” című kiállítás, olyan magyar műszaki találmányokat is bemutatva, mint a Csonka János-Bánki Ottó által megalkotott porlasztó, Puskás Tivadar Telefonhírmondója, Bláthy Ottó – Zipernovski – Déri mérnökhármas transzformátora, vagy a világ első villanyórája.

A kiállításon látható egyik érdekesség

Kérjük, részvételi szándékukat jelezzék a czene@mmkm.hu címen.
Minden kollegánkat és érdeklődőt szeretettel vár a Műszaki Könyvtáros Szekció vezetősége és Dr. Czene Valéria, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Könyvtárának vezetője!

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Kiállítások, Könyvtár látogatások, Meghívó, Rendezvények
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*